Tarsus’ta Alzheimer hastaları için konferans verildi


Tarsus Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amirliğinin Ülker Aydın Yaşlılar Erinç evinde düzenlediği konferans yapıldı.
Toplantıya Tarsus Emniyet müdürü Salim Çakan, Belediye başkan yardımcısı Ali Bağrık, Toplum Destekli Polis Büro Amiri Ferit Yaratkan, Mersin Alzheimer Derneği şube başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ve yaşlılar katıldı.
Açılışta ilk konuşmayı Emniyet müdürü Salim Çakan yaptı. Daha sonra belediye başkan yardımcısı Ali Bağrık söz aldı. Bağrık “ Tarsus Belediyesi olarak 2014 yılında bir hayırseverimizin desteği ile bu merkezi yaptırdık. Belediye başkanımız Şevket Can burada çevre düzenlemesi de yaptırdı. Bu güzel tesisin yapımı Türkiye’de tektendir. Çukurova’da başka örneği yok” dedi.
Mersin Alzheimer Derneği şube başkanı Prof. Dr. Aynur Özge ise yaptığı konuşmada “ Türkiye’de yaşlılık oranı 4.6 dan 7,9’a çıktı. Bundan sonra yaşlıların daha kaliteli olarak yaşlanmasını yaşlanırken hayatın içinde olmalarını, aktif olmalarını ve herşeyi paylaşmalarını
istiyoruz. Onlar için sağlıklı bir çevre oluşturmak istiyoruz. Yaşlılarımızın aktif olmaları için çevre ve imkan sunmalıyız. Koruyucu sağlık hizmeti için bize destek olacak herkesle çalışırız. Emniyet ve Belediyenin bugün verdiği destekle burada bu toplantıyı düzenledik.Hastalık olsun veya olmasın 65 yaşın üzerindeki her sağlıklı insan parmak izi sistemi ile kontrol altında tutulabilir ve gereken tedavileri daha kolay ve seri şekilde yapılabilir. Biz bu işi

önemsiyoruz ve sizlerinde önemsemesini istiyoruz” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder