TOROS ÜNİVERSİTESİ’NDE GÜDÜMLÜ PROJE DESTEĞİ ANLATILDI


Toros Üniversitesi öğretim elemanlarına, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından hayata geçirilen doğrudan destek sağlamaya yönelik “Güdümlü Proje Desteği” anlatıldı.
Toros Üniversitesi 45 Evler Kampüsü Konferans Salonu’nda aralarında Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir’in de bulunduğu akademisyenlere Güdümlü Proje Desteği hakkında bilgiler veren ÇKA Uzmanlarından Esmanur Karabıyık, proje ile bölgesel gelişmenin hızlandırılması, bölgenin rekabet edebilirliğinin güçlendirilmesi ve bölgedeki iş ortamının iyileştirilmesini hedeflediklerini söyledi.   Karabıyık, “Bu projelerde genel olarak özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek şekilde; üretim ve ihracat kapasitesinin geliştirilmesi, iyi uygulama örneklerinin oluşturulması, sektörel çeşitlenmenin ve ihtisaslaşmanın desteklenmesi, özel bilgi, beceri ve teknolojilerin geliştirilmesi, transferi veya yaygınlaştırılması, üniversite- sanayi işbirliğinin desteklenmesi, kümelenmelerin desteklenmesi, yeni sanayi altyapısı ve organizasyon modellerinin geliştirilmesi ve bölgedeki sektörlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda insan kaynaklarının geliştirilmesi esas alınmıştır.
Güdümlü Projenin yürütülmesinde, aynı anda birden fazla kurum ve kuruluş rol alabilir. Bu durumda kurum ve kuruluşlardan biri projenin uygulayıcısı olarak tayin edilir. Diğer kurum ve kuruluşlar, proje uygulayıcısının ortağı olurlar.
Güdümlü proje desteklerinde sadece; yerel yönetimler ve mahalli idare birlikleri, üniversiteler, meslek okulları, araştırma enstitüleri, diğer kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları, organize sanayi bölgeleri, endüstri bölgeleri, teknoloji geliştirme bölgeleri ve küçük sanayi siteleri, sivil toplum kuruluşları proje uygulayıcısı olabilirler. Güdümlü proje desteği kapsamında üniversite, kamu kesimi, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının ortaklıkları teşvik edilir” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder