KARDEŞ ŞEHİR CELALABAD’DAN BAŞKAN CAN’A ZİYARET


Tarsus Belediyesi kardeş olan Kırgızistan’ın Celalabad şehrinden bir heyet kente geldi. İlk olarak Belediye Başkanı Şevket Can’ı ziyaret eden heyettekiler kente hayran kaldılar.
Belediye Başkanı Şevket Can tarafından meclis salonunda ağırlanan Kardeş Şehir Celalabad heyetinde Celalabad Belediye Başkanı Salaiddin Avazon, Meclis Başkanı Ernisbek Ormokov, belediye meclis üyeleri, daire müdürlerin yanı sıra işadamları bulunuyor.
Kardeş şehir Celalabad’lıları tekrar Tarsus’ta görmekten son derece mutlu olduğunu ifade eden Başkan Can, Türk Milleti olarak Kırgızistan’ı çok sevdiklerini söyledi.
Başkan Can, “Celalabad şehriyle 2011 yılında o dönemin Belediye Başkanı Sayın Burhanettin Kocamaz zamanında kardeş şehir anlaşması imzalanmıştı. Biz Türk Milleti olarak sizleri can-ı gönülden seviyoruz, sizleri bizim milletimizin bir parçası, aynı millet olarak görüyoruz. Bu kardeş şehir anlaşmasını imzalamamızdaki gayemizde sizlerle birlikte bağımızı pekiştirmektir. Kırgızistan’ın Celalabad kenti ile birlikte bugün İsveç’in Malmö, Almanya’dan Langen, Türk Dünyasından Tataristan’dan Aznakay, Azerbaycan’dan Hatai, Kazakistan’dan Essik,  şehirleriyle bu ilişkileri taçlandırmış oluyoruz.  Ayrıca Türkiye içerisinden Çanakkale-Eceabat, Antalya ve Muğla belediyeleri ile kardeşlik ilişkilerimiz sürüyor. K.K.T.C.’den de Tatlısu Belediyesi ile kardeşlik ilişkilerimiz devam ediyor.
2011 yılında imza altına aldığımız kardeşliğimizi her geçen gün pekiştiriyoruz.  Biz sizle kardeş olduğumuza göre aynı zamanda bu saydığım şehirler sizlerin de kardeşidir. Yapmış olduğunuz ziyaretten mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Daha önceden yine Celalabad’dan belediyecilik için gelen mühendis arkadaşlarımız vardı, gelip şehrimizi ve belediyemizi teknik ekip olarak ziyaret etmişlerdi. Her zaman sizleri şehrimizde görmekten, ağırlamaktan onur duyarız” dedi.
Türkleri çok sevdiklerini ifade eden Celalabad Belediye Başkanı Salaiddin Avazon, Türkiye’de kendi evlerinde olduklarını belirtti.
Başkan Avazon, “Bizi burada çok güzel ve sıcak karşıladığınız için başta belediye başkanımız olmak üzere hepinize çok teşekkür ediyoruz. Bizi bir kardeş sevgisiyle karşıladınız. Buraya biz; kendim belediye başkanı olarak yanımdaki milletvekili arkadaşlarım ve Celalabad Belediyesinde çalışan kurumların başkanlarıyla geldik. Biz gelen arkadaşlarımızla beraber, başkan yardımcılarımız, milletvekillerimizle ve çalışan insanlarımızla beraber Celalabad’da son 1-2 yıl içinde çok iyi işler yaptık. Bunlardan en güzeli de Celalabad’daki en büyük sokaklardan birine Tarsus adı verildi ve Tarsus Caddesi oldu yaklaşık 500.000 dolar harcanarak asfaltlanıp çevresi güzelleştirildi. Bizde önümüzdeki sene sizleri başkanımızla beraber bütün çalışanlarınızı Celalabad şehrimize bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından iki başkan günün anısına birbirilerine hediye verdiler.

0 Yorumlar

Yorum Gönder