DÜNYA KARDEŞ ŞEHİRLER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞINA BURHANETTİN KOCAMAZ SEÇİLDİ


Bu yıl ilki gerçekleştirilen 1. Uluslararası Kardeş Şehirler Turizm Zirvesi’nde Dünya Kardeş Şehirler Birliği’nin Dönem Başkanlığına Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz seçildi.
“BU ŞEHRE HAVAALANI ŞART”
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ve Mersin Turizm Platformu işbirliğiyle 25 ülkeden 50 belediye ve 200 katılımcının iştirak ettiği zirvede turizm masaya yatırıldı.
Avrupa-Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner’in moderatörlüğünü yaptığı ‘Kardeş Şehir İlişkilerinin Ekonomiye Katkıları’ konulu oturumla devam eden zirvede Almanya, Yunanistan, Türkiye, Litvanya, Amerika Birleşik Devletleri ve Kırgızistan’dan katılan belediye başkanları söz aldı.
Turizm konusunda önümüzdeki 10 yıl içerisinde kardeş şehirlerin birbirlerine sağladığı konular üzerine fikir alışverişinin yapıldığı oturumda ekonomi, turizm, iletişim, lojistik, güvenlik ve altyapı konuları ele alındı.
Oturumun ardından Dünya Turizm ve Seyahat Konseyi Başkanı ve Almanya Turizm ve Seyahat Konseyi Başkanı Dr. Michael Frenzel tarafından turizmin nasıl geliştirilebileceği, nasıl daha iyi noktaya getirilebileceği konulu konferans düzenlendi.

Dr. Frenzel yaptığı konuşmada, “Kamu ve özel sektörde daha fazla iş birliğine ihtiyaç var. Destinasyon olarak kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu şehre havaalanı şart. Yarım saatten fazla süreli transferler tercih sebebi olmuyor. Rus ve İngilizlerin Türkiye’ye gelme oranında büyük düşüş var. Tabii bunda güvenliğin de çok önemi var. Artık turizm seyahatlerinde güvenlik en önemli aktörlerden biri. Dünyada 10 binden fazla kardeş şehir var. Barış ve kardeşlik açısından turizm önemli bir platform” dedi.

BAŞKAN KOCAMAZ’DAN DAVET
2017 yılına kadar Dünya Kardeş Şehirler Birliği'nin Dönem Başkanlığına seçilen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, iletişimde en etkili yolun turizmden geçtiğini belirterek, kendisini bu göreve seçen katılımcılara teşekkür etti.
Başkan Kocamaz yaptığı teşekkür konuşmasında, “Hepimiz bu dünyada yaşıyoruz. Dünyanın dışında hiçbir gezegen yok. Bu dünyayı birbirimizin eksiğini tamamlayarak her zamankinden fazla birbirimizle yakınlaşıp dertlerimizi dinleyip ortak çözümler üreterek, daha huzurlu hale getirebiliriz. İnsanların birbiriyle iletişim kurması turizmle gerçekleşebilir. Bunu bir fırsat olarak görmeliyiz. Hepimizin aynı sorumluluk bilinciyle hareket etmesi, bugün burada oluşan halkayı genişletip büyütmesi gerekir. Bu konuda da herkesi göreve çağırıyorum” dedi.
Zirve sonunda Ukrayna’nın Kherson Şehri Vali Yardımcısı Valentina Sichova ile Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.



0 Yorumlar

Yorum Gönder