BAŞKAN KOCAMAZ’DAN 10 KASIM ATATÜRK’Ü ANMA MESAJI


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 77. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mesajında, Büyük Önder Atatürk’ün hayatı boyunca verdiği mücadelenin, birçok ülkenin bağımsızlık savaşına ışık tuttuğunun altını çizen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Hayatını Türk Milleti'nin istiklâline, refah ve mutluluğuna adayan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 77. yılında milletçe; minnet, rahmet ve şükranla anıyoruz” dedi.
Atatürk’ün koyduğu ilkeler sayesinde bugün Türkiye’nin çağdaş uygarlık seviyesinde bulunduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “Ülkemizde milli irade, demokratik işleyiş zaman zaman kesintilere uğrasa da Yüce Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği hedeflerden uzaklaşmayarak Türkiye Cumhuriyeti’nin temelini oluşturan Atatürk ilkelerinin sonsuza kadar yaşatacağız” diye konuştu. 
Türk Milleti’nin Atatürk’ün koyduğu umdeleri bir kez daha gözden geçirip, milletçe verdiğimiz sözleri ne kadar yerine getirip getiremediğimizi sorgulamamamız gerektiğini de vurgulayan Başkan Kocamaz, “Atatürk’ün ‘Gençler; Cumhuriyeti biz kurduk, onu koruyacak ve yaşatacak olan sizlersiniz’ sözü akıllardan çıkmamalı.  Bugün bile iç ve dış mihrakların ülkemizi bölme ve parçalama emelleri devam etmektedir. Bu ülkenin bütünlüğü ve bağımsızlığı uğrunda dün olduğu gibi bugünde aynı kararlılıkla şehadet şerbeti içen ve içecek olan vatan evlatları vardır ve olacaktır.  Bizler Atamızın bize tuttuğu ışık ile onun yolundan yürümeye her zaman devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha, aramızdan ayrılışının 77. yılında, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Devlet Adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası önünde minnet, şükran duygularıyla eğiliyor, saygı ve özlemle anıyoruz” dedi.


0 Yorumlar

Yorum Gönder