ALO 153 ÇAĞRI MERKEZİ 7/24 VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşiminin sonunda ‘Alo 153’ ile ilgili Belediyelerin Sosyal Ağı Talep Yönetim Sistemiyle ilgili sunum yapıldı. Alo 153 hattının tek bir çatı altında toplanmasının öneminin anlatıldığı sunumda, vatandaşlara verilen hizmetlerin daha kaliteli ve daha hızlı olabilmesi için Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin koordinasyonlu çalışma esasına vurgu yapılırken Alo 153 çağrı merkezlerinin tek merkezden yönetilmesi gerektiğinin önemine dikkat çekildi.

Alo 153 çağrı merkezlerinin tek merkezden yönetilmesinin avantajlarının da anlatıldığı sunumda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Biz yaşanan aksaklıkları giderebilmek için bu öneriyi sizlere sunduk. Bu hizmet bir ihtiyaçtan kaynaklandı. İsteyen belediyeler bu sisteme dahil olabilecek. Ama yarın Alo 153 Mersin genelinde devreye girdiği zaman ister istemez bazı karışıklıklar olacak. Bunları şimdiden belirtmekte fayda var” dedi.
Vatandaşların istedikleri zaman kendilerini denetleyebileceğini ifade eden Başkan Kocamaz, bu sistemle mesajını yollayan vatandaşın sıkıntısını aktardığı andan itibaren sistemden takibini yapabileceğini, sorununun çözülüp çözülmediğini görebileceğini, çözülmediyse bunun neden kaynaklandığı bilgisine kolayca ulaşabileceğini belirtti. Başkan Kocamaz, bu sistemde her ilçenin kendine ait bir birim ekranı olacağını ve ekrana düşen sorunları o ilçe belediyesinden başka kimsenin göremeyeceğini de vurguladı.

Alo 153 için özel bir birim oluşturduklarını da belirten Başkan Kocamaz, “Kurduğumuz birim 7 gün 24 saat vatandaşlarımızın hizmetinde olacak. Vatandaşa daha iyi bir hizmet için daha çok çalışacağız. Bu sistemle vatandaşlarımıza daha hızlı ve kolay ulaşacağız” diye konuştu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder