ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI MÜSTEŞARI PROF. DR. LÜTFİ AKCA TARSUS’A GELDİ


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca Tarsus’a geldi. Ak Parti ilçe yönetimi tarafından Öğretmenevinde düzenlenen toplantıya katıldı.
Ak Parti ilçe  başkanı Mehmet Yıldız, ‘Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca beye bölgemizin sulama sorunları hakkında bir dosya verdik. Tüm köylerimizin sulama konusundaki sıkıntıları bitmek üzere. Sizleride davet ederek sorununuz varsa bunları ilk ağızdan  Müsteşarımıza iletmenizi istedik. Sulama konusunda, yeni gölet yapımı ve gelir getirici  ağaç ve fidan dikimi konusunda sizlere yeni destekler sağlayacağız’ dedi.
Akça ise , Tarsus ve Mersin bölgesinin Orman ve su kaynaklarının çok verimli ve önemli olduğunu söyledi.  Akça ‘Mersin bölgesinin sulanabilir arazisinin tamamını Türkiye'nin tamamıyla birlikte 2023 yılına kadar sulayacağız . Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köylerde içme ve sulama konusunda yardımcı oluyoruz. İçme suyu konusu Büyükşehirlerde Büyükşehirlere geçti. Biz , yeni gölet yapımı ve gelir getirici  ağaç ve fidan dikimi konusunda sizlere yeni destekler sağlanması için  gayret ediyoruz. Türkiye’de  susuz belde kalmadı. Mersin’in büyük kısmına el attık. Türkiye’de ise 13 yılda 278 baraj yaptırdık. Buna Tarsus ve Çamlıyayla’da dahil.’’ dedi.
 Burada yapımı yeni tamamlanan baraj yatırımı gibi ek yatırımların süreceğini kaydeden Akça, Pamukluk barajının devreye girmesiyle  Çamlıyayla ve Tarsus’un köylerinin de  daha güzel bir kullanım alanına sahip olacağını kaydetti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akca daha sonra toplantıya katılan mahalle (köy) muhtarları ile sulama birlik yöneticilerinin sorunlarını dinledi ve not alarak en kısa sürede bu sorunları da çözeceklerini söyledi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder