ELVAN’DAN HAVALİMANI MÜJDESİ

Çukurova Bölgesel  Havalimanının, yap-işlet-devret modeli kapsamındaki ihalesine bugün çıkıldı. 15 Ocak 2016'da ihale gerçekleştirilecek.

 İHALE İLANINA ÇIKILDI
15 OCAK 2016’DA İHALE YAPILACAK

Devlet Hava Meydanları İşletmesinin (DHMİ) Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, Çukurova Bölgesel Havalimanı yap-işlet-devret modeli kapsamında kapalı teklif alma usulü ile ihale edilecek. Söz konusu ihale 15 Ocak 2016 Cuma günü, saat 10.00'da, DHMİ Genel Müdürlüğü binasında yapılacak. İhaleye katılmak isteyenler 1 milyon euro veya ilk ihale ilan tarihindeki Merkez Bankası döviz satış kuru karşılığını geçici teminat tutarı olarak yatıracak.
ÇUKUROVA MODERN BİR
HAVAALANINA KAVUŞUYOR
İhale 20 yıl işletme süresi üzerinden kira bedelinin yarıştırılması suretiyle gerçekleştirilecek. İhale sonucunda kazanan firma ile hızlı bir şekilde Sözleşme akdedilecek ve Mersin-Adana illerine hizmet verecek şekilde en son sistem her türlü yolcu konforuna haiz yöresel mimari özellikleri taşıyan çok modern bir Havalimanı bölgeye kazandırılmış olacak. Ayrıca Çukurova Havalimanının yapım döneminde 7 bin kişiye,  İşletme döneminde ise 3 bin kişiye ek istihdam sağlanarak  yörenin ekonomisine çok büyük  katkılar sağlanacak.

NE SÖZ VERDİYSEK TUTARIZ

Çukurova Bölgesel Havalimanının ihalesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve AK Parti Mersin Milletvekili adayı Lütfi Elvan, “Söz verdiğimiz gibi Çukurova Bölgesel Havalimanımızın ihalesine bugün itibariyle çıkılmıştır” diyerek Mersinlilere müjdeyi verdi. Ak Parti iktidarı boyunca ne söz verdilerse hepsini tek tek yerine getirdiklerini de söyleyen Elvan, “Biz söz verdiysek yaparız. Çünkü biz lafa değil icraata bakarız” dedi. Bakan Elvan ayrıca, ihalenin tamamlanması ile yapım aşamasına geçecek olan Havalimanı’nın Mersin’e, Adana’ya ve tüm Akdeniz’imize hayırlı olmasını diledi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder