ÇAMAK’TAN “SANDIĞA GİDELİM” ÇAĞRISI


CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, temiz siyaset, refah, huzur için herkesi sandığa davet ederek, “Birlikte yaşamı kurmak istiyorsan sandığa gidelim” çağrısı yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Türkiye’de yaşanan coşkuya dikkat çekerek, aynı coşkunun 1 Kasım günü sandıktan da çıkması için herkesin iyi düşünmesi gerektiğini söyledi. 13 yılda AKP hükümetleri ile ülkenin geldiği duruma dikkat çeken Çamak, kavgadan, terörden uzak, refah içinde bir Türkiye için adres olarak CHP’yi işaret ederek, “Ülkemizi içinde bulunduğumuz buhrandan çıkaracak vizyon ve cesarete sahip bir siyasi kadroya ihtiyacı var. Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var” dedi.

MEZUNLARIMIZ İŞ BULAMIYOR

Üniversiteden mezun olan gençlerin iş bulamadığını, öğretmenlerin yıllarca atama için beklediğini anımsatan Çamak, ‘eğitim seviyesi yükseldikçe oyları düştüğü’ söylenen AKP’nin eğitim sistemini getirdiği durumu şu sözlerle anlattı:

“Devlet okulları kendi kaderlerine terk ediliyor, öğrenciler istemedikleri okullara gitmeye zorlanıyor. İyi ve kaliteli eğitim sadece gelir durumu iyi olan çok ufak bir azınlığın ayrıcalığı haline geliyor. Kalitesiz eğitim fakirin çocuğunu fakirliğe mahkûm ediyor. Binlerce öğretmen kadrosuz bekletiliyor. Mezunlarımız iş bulamıyor. Sorgulamayı değil, dogmaları; demokrasiyi, özgür düşünceyi değil, itaati; çoğulculuğu değil, tekçiliği önceleyen eğitim sistemi demokrasimizin geleceğini tehlikeye atıyor.”

ESNAF ALEYHİNE OLAN FARKLILIKLARI ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Türkiye’de yaklaşık 22 milyon insanın fakir olduğunu kaydeden Çamak, “Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Çalışanların maaşı ile emekli aylığı arasındaki uçurumu kapatacağız.  Emeklilerin, milli gelir artışından refah payı almasını sağlayacağız. Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafa Sosyal Güvenlik Destek Primi ödetmeyeceğiz. Prim borcu olan esnafın da sağlık hizmetlerinden faydalanmasını sağlayacağız. Sosyal güvenlikte norm ve standart birliğini sağlayarak, esnaf aleyhine olan farklılıkları ortadan kaldıracağız” dedi.

“TARİH TEKERRÜRDEN İBARET”

Türkiye’de bugün birilerinin saltanatı yeniden kurmaya çalıştığını dile getiren Hüseyin Çamak, “1 Kasım 1922 saltanatın kaldırılışının yıldönümü. Tarih tekerrürden ibaret. Bugün saltanatı yeniden kurmak isteyenlerin hevesleri boşa çıkacaktır. 1 Kasım günü sandıklarda saltanat heveslilerinin umutları boşa çıkacak. Vatandaşlarımız sandığa giderken iyi düşünsün. 13 yılda ülkemizin geldiği noktayı görsünler. Türkiye bunların hiç birini hak etmiyor. Bu ülkenin yoksullukla, yolsuzlukla mücadele edecek temiz, namuslu siyasetçilere ihtiyacı var” diye konuştu.


0 Yorumlar

Yorum Gönder