18 AĞUSTOS 2026-TARSUS MEKTUBU

 

18 AĞUSTOS 2026-TARSUS MEKTUBU

YAKUP BONCUK İYİ GÜNLER DİLER (YKB)

………….OOO………..

TARSUS’TA ÖLÜM VE DEFİN İŞLERİ

Tarsus’ta geçtiğimiz 6 yılda yeni mezarlığa defin rakamı belli oldu.

Buna göre Sucular mezarlığı olarak bilinen kabristana 6 yılda  3277 kişi defnedildi.

………….OOO………..

HAVAALANINDA TAŞINAN YOLCU

SAYISI  484 BİN 673 KİŞİ OLDU

Tarsus’ta bulunan Çukurova Havaalanında geçen ay  taşınan yolcu sayısı açıklandı.

Buna göre geçen ay   484 bin 673 kişi taşındı.

………….OOO………..

TARSUS’TA 30 OKUL 30 KÜTÜPHANE PROJESİ

Mersin Valisi Atilla Toros’un eşi Dudu Toros öncülüğünde başlatılan Bilgiye açılan kapı projesi devam ediyor. Bu kapsamda Tarsus’a 30 okulda 30 kütüphane açılması hedefleniyor. Dudu hanım geçen gün bu proje için Tarsus’a gelerek inceleme yaptı.

………….OOO………..

TARSUS’ İYİ PARTİ KENT KONSEYİNDE

İYİ Parti ilçe Başkanlığı Kent konseyini ziyaret etti.

Başkan Özgür Türker ‘’Her organizasyonumuzda yanımızda olan Tarsus Kent Konseyi Kadın Meclis Başkanımız Burçin Güner ve yönetimine  İYİ Parti ilçe Başkanlığımız adına teşekürü bir borç biliriz’’ dedi.

………….OOO………..

TARSUS’ MÜFTÜSÜ

DÖRTLEMEZ CAMİSİNDE

İlçe Müftüsü Akçay, Dörtlemez Camii’nde Cemaate Hitap Etti.İlçe Müftüsü Murat Akçay, Dörtlemez Camii’nde Cuma namazı öncesinde cemaatle bir araya geldi.

Müftü Akçay, Cuma vaazında “İman, İbadet ve Güzel Ahlak” konusunu ele alarak, iman ve ibadetlerin insanın hayatına güzel ahlak olarak yansımasının önemine değindi. Müftü Akçay, Müslümanın hayatında güzel ahlakın, samimiyetin, merhametin, dürüstlüğün ve kul hakkına riayet etmenin önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Vaazın ardından Cuma namazı cemaatle birlikte eda edildi. Namaz sonrasında İlçe Müftüsü Murat Akçay tarafından dua edildi.

Programın ardından Müftü Akçay, cami cemaatiyle selamlaşarak bir süre sohbet etti.

 

………….OOO………..

HAFIZLIK KUR’AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE

YÖNELİK MEAL, DİNİ BİLGİLER VE TECVİT

SINAVLARI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Tarsus İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında yürütülen hafızlık eğitiminin etkinlik ve verimliliğini artırmak, öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’in anlam dünyasına daha yakından vakıf olmalarını sağlamak ve program kazanımlarını ölçmek amacıyla çeşitli sınavlar gerçekleştirildi.

Bu kapsamda hafızlık eğitimi verilen Gülek Havva Güzin Karabucak Kız Hafızlık Kur’an Kursu, Gülek Erkek Hafızlık Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Akçatekir Hafızlık Yatılı Erkek Kur’an Kurslarında öğrenim gören öğrencilere yönelik “Hafızlık Eğitim Programı Meal Sınavı” ile “Dini Bilgiler ve Tecvit Sınavı” düzenlendi.

Gerçekleştirilen sınavlarla öğrencilerin Kur’an-ı Kerim’in anlamına yönelik bilgi düzeylerinin yanı sıra dini bilgiler ve tecvit konularındaki kazanımlarının ölçülmesi ve mevcut seviyelerinin değerlendirilmesi hedeflendi.

Sınavlar, öğrencilerin akademik ve dini gelişimlerinin takip edilmesine katkı sağlarken, hafızlık eğitim sürecinin daha nitelikli ve verimli bir şekilde yürütülmesine de imkân sundu.

 

………….OOO………..

TARSUS’TA AMATÖR FUTBOLA VURULAN  DARBE!

Türkiye'nin futbol altyapısının, sporcu yetiştirme sisteminin ve Türk futbolunun geleceğinin  teminatı olan amatör futbola bugünlerde büyük bir darbe vurulmak isteniyor.

Türkiye genelinde olduğu gibi, Mersin bölgesinde de, Tarsus’ta da amatör kulüplerde  yer alan sporcuların lisans maliyetlerinde büyük artışlar olacağı haberi endişe ve üzüntü yarattı.

Kendileriyle görüştüğümüz kentimizdeki birçok amatör futbol kulübü başkan ve yöneticisi  konuya  tepki göstererek “Bu rakamların altından kalkmak mümkün değil”  demekteler.

Yani yeşil sahalarda artık paran yoksa sporda yok anlayışı ön plana çıkıyor.

xx

TARSUSGÜCÜ’NDEN TEPKİ!

Mersin Süper Amatör Küme ekiplerinden Tarsus Gücü Spor Kulübü Başkanı Olcay Başer, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) yeni sezon öncesinde vize, filiz lisans, transfer, kulüp tescil ve saha içi giriş kartı gibi resmi işlem ücretlerine yaptığı artışlara sert tepki gösterdi.

Bölge gençliğine ve amatör futbola sunduğu katkılarla bilinen Tarsus temsilcisinde Başkan Olcay Başer, yapılan bu mali yüklerin amatör futbolun geleceğini meçhule sürüklediğini belirtti.

Olcay Başer: "Amatörün amacı gelir değil, gençliğe hizmettir" derken diğer kulüplerde bunu destekliyor.

xx

REŞADİYE’DEN GÖRÜŞ

Mesela Olcay Başer gibi  Reşadiyespor 2. başkanı Nihat Demir ve kulüp yöneticisi Volkan Pan’da , amatör kulüplerin kısıtlı bütçeler, sponsor destekleri ve yöneticilerin kişisel fedakârlıklarıyla ayakta kaldığına dikkat çekerek şu ifadeleri kullanıyorlar:

“ Amatör spor kulüpleri bu ülkenin harcıdır. Bizlerin tek gayesi gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak, spora yönlendirmek ve Türk futboluna yeni yetenekler kazandırmaktır. Ancak TFF’nin kalem kalem uyguladığı bu fahiş zamlar, kulüplerin belini bükmekten başka bir işe yaramıyor. Bu hatadan bir an evvel dönülmelidir"

xx

Türkiye’de son 50 yılda amatör spor kulüplerinde filiz lisans çıkarılırken bir ücret alınmıyordu.

Sonradan geçen yıl filiz lisans (ilk kez) çıkarılırken sporcu başına 150 TL para alınmaya başlandı.  Ama bu yıl bu rakam 3 katından da fazla bir rakama yükseldi.

Yine Tarsus Reşadiyespor yöneticisi Tuncay Beyceoğlu “Filiz lisans (ilk kez) çıkarırken bu yıl 500 TL isteniyor. Bir amatör kulüpte yüzlerce sporcu var. Türk sporuna yeni genç filizler kazandırmak için yeni  oyuncular alıyoruz. Şimdi filiz lisansa 500 TL isteniyor. Amatörlerin pek bir geliri yok. Bu parayı karşılayamayız. Yine kulüpler arası sporcu aktarımında TFF’ye artık sporcu başına 2500 TL para yatırılması gerekiyor. Bu da yetmezmiş gibi, gerek birinci amatör küme, gerekse 2. amatör küme ligleri fark etmeksizin kulüplerden katılım ücreti de olarak daha önce 1500 TL alınırken şimdi 5.000 TL para isteniyor.

Filiz lisans dediğimiz yeni bir lisans çıkarılırken 500 TL lisans ücreti, 350 TL Sağlık Ocağına sağlık raporu parası yatırmak gerekiyor. Fotoğraf ve diğer kırtasiye işleri ile birlikte yeni bir lisans çıkarılacak sporcu için ya kulüp yada sporcunun ailesinin 1500 TL harcaması gerekiyor. Bu rakam birilerine göre büyük gözükmeyebilir. Ama çocuğu spor yapsın diye isteyen aile veya kulüp  bir kişi için 1500 TL’yi gözden çıkarmak zorunda. Yani amatör de para geliri yokken, harcamalar artık binlerce liralarla ifade ediliyor. TFF’nin bu hatalı karardan dönmesini bekliyoruz” diyor.

xx

Yine kendileriyle  görüştüğümüz birçok amatör spor kulübü yöneticisi Ekim ayında başlayacak olan amatör ligler öncesinde kara kara düşündüklerini söylemekten çekinmiyor. Hatta Türkiye genelinde  amatör kulüplerin liglere katılmama kararı alabileceklerini, ancak bunun öncesinde haklarını hukuki yönden ve siyasetçiler nezdinde arayacaklarını da dile getiriyorlar.

Temennimiz TFF’nin aldığı bu zamlı kararı bir daha gözden geçirmesi ve amatör spora destek vermesidir.

Aksi halde bu yıl çoğu kulüp kapısına kilit vuracak ve lige katılmayacaktır.

Bu da Türk futbolunun sonunu hazırlayacaktır.

Gelin bu spor kulüplerine yazık etmeyin..

Gelin yeni sporcuların önüne set çekmeyin..

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi..

“Sporda başarılı olmak için, milletçe sporun değeri anlaşılmalı ve ona gönülden bağlanılmalıdır. Ben Türk gençliğinin spor yaparak güçlü olmasını isterim.”

………….OOO………..

Yakup Boncuk Huzurlu Günler Diler

Tel. 0533.3248800.Yakup Boncuk-Medyad 2. Bşk.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Tarsus Delegesi

………….OOO………..


0 Yorumlar

Yorum Gönder