MUHARİP GAZİLER, KIBRIS BARIŞ HAREKATI’NIN 52. YILDÖNÜMÜNÜ KUTLADI


 1974 yılının 20 Temmuz tarihinde gerçekleşen Kıbrıs Barış Harekatının 52. yıldönümü nedeniyle yurt genelinde kutlamalar yapılırken Tarsus’ta ise Muharip Gaziler,  pasta keserek Kıbrıs Barış Harekatı’nın  yıldönümünü kutladı

Muharip Gaziler Derneği  Tarsus Şube başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyesi Muharip Gaziler bir araya gelerek pasta kesti, barış harekatı zaferinin yıldönümünü kutladı.

Başkan  Rasim Yuvarlakoğlu  “Dün olduğu gibi bugünde  Türk askeri olarak  adaya barış götürdügümüz  için çok gururluyuz mutluyuz. Elbette, o günler Kıbrıs’ta çok zor günlerdi. Yunan darbesi ve Kıbrıs'ın Yunanistan'a ilhak girişimleri neticesinde Türkiye’miz, tıpkı tarihte diğer haksızlıklar karşısında olduğu gibi bu haksızlık karşısında da dimdik durmuştur. Türkiye Cumhuriyeti uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan haklarını kullanmaya karar vermesiyle o zaman binlerce askerimiz Kıbrıs'a gitmişti. Kuzey Kıbrıs Türk bölgesine (Cumhuriyeti'ne) intikal eden askerlerimiz  52 yıl evvel kahramanca mücadele ettiler. Adaya barış götürürken şehit verdiğimiz askerlerimizi bugünde rahmetle anıyoruz” dedi. Tarsus’taki  Gazilerimiz, Kıbrıs Barış Harekatı'nın ve bağımsızlığının ilan edilişinin 52. yıl dönümünü  Tarsus şubesinde pasta keserek kutladılar.

Kemal Duru ve Yazarımız Yakup Boncuk, Muharip Gaziler Derneği  Tarsus Şube başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyelerini yalnız bırakmadı. Şehitlerimize dua etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder