KKTC’DEN MİSAFİRİMİZ VAR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tarsus’ta iftar yemeğine katıldı.Biz dizi ziyaret için Tarsus’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Tarsus Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.

Tarsus belediye başkan yardımcısı Ali Uyan ile birlikte Tarsus’un Şehitishak Mahallesinde belediye tarafından düzenlenen iftar yemeğine, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Mersin Başkonsolosu Erek Çağatay, Muavin Konsolos Evren Taşan, Çağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Koç,Çağ Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M.Tevfik Odman, beraberindeki Suna Tatar ve Mevlüt Sezer katıldı.

Vatandaşların yoğun ilgi ve sevgi gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar iftar öncesi ve sonrası yanına gelen vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Yemekte bir konuşma yapan 5. Cumhurbaşkanı Tatar, böyle bir organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, bugün dünyada çatışma kültürünün arttığını belirtti. Ersin Tatar konuşmasında; “Ukrayna'daki savaşta hala bombalar düşerek, Gazze’de 60 binden fazla insanımız orada rahmetli olurken, şimdi İran’ı bombalamaya devam ediyorlar. 180 kızımızın orada şehit edilmesi ve daha binlerce insanın katledilmesiyle böylesine bir Ramazan ayında insanlık bir felaket yaşıyor. İnsanlık gerçekten bu çağda, bilim ve ilim çağında bütün bu felaketleri aşmak durumundayken felaketler geri geldi. Çünkü paylaşamıyoruz, çünkü bencillik, çıkar ilişkileri ve her türlü insanlığa sığmayan değerlerle dünyayı bir felakete götürmeye kararlı olan bazıları, inşallah yakın bir gelecekte, kendi nasiplerini almak suretiyle doğru yolu bulacaklardır.” dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder