BAŞKAN BOLTAÇ , MEDYAD’I ZİYARET ETTİ


Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç , Medya Mensupları Derneğini (MEDYAD) ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu. Yaklaşık 2.5 saat süren sohbet ve bilgi alışverişinde MEDYAD başkanı Okan Çalışkan, bir hoş geldiniz konuşması yaptı. Çalışkan “Hepimiz Tarsus ortak paydasında yaşadığımız bu kente faydalı olmaya çalışıyoruz. Sizde belediye başkanı olarak bu şehrin şehr-i eminisiniz. Yakında bir yılınız doluyor. Geçen sürede yaptıklarınız ve gelecek 4 yılda yapacaklarınız için şimdiden teşekkür ederim” dedi.

Daha sonra Tarsus ve projelerle ilgili açıklamalarda bulunan başkan Ali Boltaç “Öncelikle halkımızın ve sizlerin Mübarek Ramazan ayını kutluyorum. Bu Ramazan ayında da Belediye olarak piyasa denetimlerini aralıksız olarak sürdürüyoruz. Belediye olarak ürettiğimiz ekmeği 7.5 liradan satmaya devam ediyoruz. Elimizden geldiğince zam yapmamaya gayret edeceğiz. Normal ekmek piyasada 10 TL ile 12.5 TL. Bizim üretimimizin herkese ulaşması için mahallelere ekmek satış kulübeleri koyduk. 10 Mart tarihi itibariyle 12 mahallemizde 12 kulübede ekmek satışımız başladı. Bu kulübelerde o mahallede ihtiyaç sahibi kadınlarımızdan birer kişi ekmek satarak yararlanacak. İleride sayıyı artıracağız.

Değişik mahallelerde kütüphane ve okuma salonları yaptırıyoruz. Çocuklar ve gençlerinde isteklerini yerine getiriyoruz. Ayrıca yeni park yapımlarının yanı sıra 16-17 eski parkımızı elden geçireceğiz. Tüm Oyun aletleri yenilenecek. Bir de Tarsu AVM yanına Tema Park yaptırıyoruz.”

Boltaç, Tarsus Kalburcu yolu üzerinde Köylü Pazarı karşısında Emekli evi düzenlediklerini bunu açılışının bu hafta yapılacağını belirtti.Boltaç, “Kadınlarımızın ve Emeklilerin her zaman yanındayız. Açacağımız emekli evinde sık sık eğitici konferanslar düzenleyeceğiz. Kan alma ve tahlil dahil birçok sağlık hizmeti vereceğiz. Gezici sağlık araçlarımızda köyleri gezecek.”“Tarsus’un merkezindeki İsmetpaşa mahallesindeki kentsel dönüşümü çözmeye çalışıyoruz. Daha önce yapılan sözleşmelerin hepsini iptal ettik. Biz İmar Limited Şirketi ile birlikte burada tekrar yeni sözleşmeler yapıyoruz . Şu an 4 bin metrekarenin üzerine çıktık. 8 bin metrekareyi bulunca yani ortakların yüzde 51’inin hissesini alınca Bakanlığa bildirip projemizi sunacağız ve işe başlayacağız. Orasının çözümü için ben söz verdim. Bu sorunu çözeceğiz diye. Sözümü tutacağım.Yine o bölgede bir Kültür Merkezimiz var. Buranın tahsisini Bakanlıktan aldık. Orada işlere başladık. İçinin düzenlemesinin yüzde 60’ı tamamlandı.Tüm oda ve dernek başkanlarından da kentin ortak paydası için hayırlı kararlar almalarını istiyor ve bekliyoruz. Ben kimsenin siyasi görüşüne bakmam. Kentin yararına olacak önerilerde bulunsunlar, bizde destek olalım.”

“Tarsus’a 24 Nisan’da Altın elma ödülü verilecek. Bu ödülü almaya gelen heyeti Tarsus’ta 2-3 gün ağırlayacağız. 2018 yılında Diyarbakır ilinin aldığı Altın elmayı bu kez Tarsus alacak ve böylece Tarsus’un önü açılacak, Tarsus kalkınacak. Temmuz ayında ise St Paul turizmi üzerine bazı etkinlikler yapmayı planlıyoruz. Tarsus’un tanıtımı için İstanbul’da Ulusal basına kahvaltı verip projelerimizi anlatacağız.

Antik Yol Beledinindi, bakanlığa uzun yıllar tahsis edildi, ama şimdilerde burası yeniden Belediyemize geçti. Kurulun istediği projeye baktık, büyük maliyetler gerektiriyor. Şu an burayı elden geçiremeyiz. Bunun için yatırımcı bulmakta zor.” “Mersin Büyükşehir Belediyesi ile bazı ortak projelerimiz olacak. Başkanımız Vahap Seçer’le uyum içinde görüşüyoruz. Belediyenin 22 dönümlük bir arazisi var, iki parça. Buraya Büyükşehir ile spor kompleksi yapacağız. İçinde basketbol, voleybol, bisiklet yolları, yürüyüş yolları olacak. Eski Hükümet Konağının yerini istedik, orasının tahsisi hala verilmedi, bu verilirse oraya büyük bir kent meydanı yapacağız. Ayrıca Kleopatra kapısı yanındaki alanda kent meydanı çalışmalarımız devam ediyor.

Ulu Cami yanındaki tuvaleti baştan sona yeniledik. Burası ücretsiz olarak halka açık ve tertemiz oldu. Kentimizdeki Otopark sorununu da büyük ölçüde çözdük. 3-4 yere otoparklar açtık. Bunları İmar limited ve Teski işletiyor, girişlere birde sayaç koyduk, hiçbir sıkıntı olmasın diye.. Eski Muhtarlar Derneği binasını Mersin Büyükşehire tahsis ediyoruz.Burası Hello Mersin projesi kapsamında Matematik Evi ve İngilizce, yabancı kurslar veren bir merkez olacak.

Kentimizdeki Hayvan barınağı baştan sona yenileniyor.. Ayrıca kapasitesini artırdık. Oraya birde kedi evi yaptırdık. Yakında oraya basını götürüp gezdireceğim. Bu konuda bizi eleştirenler hatta hakaret edenler oldu. Ama biz üzerimize düşeni yaptık, yapıyoruz.Benim bu ülkenin kurucusu Atamıza, doğdum ve doyduğum kent Tarsus’a ve birde aileme borcum var. Bunun sorumluluğuyla bu borçlarımı ödemek için her zaman çok çalışacağım. Evlatlarıma temiz bir isim ve soyad bırakacağım. Bugünlerde görevde bir yılım doluyor. Önümde dört yıl daha var. Sağ olduğum sürece bu 4 yılda plan ve projelerimi gerçekleştireceğim. Ancak 2029 yılındaki seçimlerde de tekrar adayım. Çünkü yapacaklarım için bir dönem yetmez. “

Boltaç şehri ikiye bölen tren hattı konunsa da değinde ve sözlerini şöyle sürdürdü:“Kentimizin ortasında geçen tren hattında 4 kilometrelik bölümü yer altına alma çalışmaları sürüyor. Bu proje tamamlandığında o bölgede düzenleme yapacağız. Demiryolunun üzerinde açılacak alanın tahsisini Bakanlıktan isteyeceğiz. Orayı alınca çok güzel işler yapacağız

Geçenlerde yapılan bir ankette seçildiğimde aldığım yüzde 48 memnuniyet oranı şimdilerde yüzde 54’e çıkmış durumda. Ben vatandaşım ne istiyor ona bakarım ve buna göre hizmet yaparım. Toplum yararına olan her işe destek veririm. Ben birlik ve beraberlikten yanayım. “

“Benim Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız ile aram iyi. Bir sorun yok. Zaten Başkanımız Vahap Seçer işini dört dörtlük yapıyor ve Seçer başkanımın da halk nezdinde memnuniyet oranı yüzde 60’lardan daha yukarılara çıktı. Benim Büyükşehir adaylığı gibi bir düşüncem yoktur. İleride partimiz iktidar olur, Vahap başkanımda bakanlık teklifi alırsa ve Büyükşehire bir daha aday olmazsa, yerine cesareti olanlar aday olabilir. Benim böyle bir cesaretim ve düşüncem yok. Ben Tarsus ortak paydasında verdiğim sözleri yerine getirip birinci dönemimde halkın memnuniyet oranını daha yükseklere çıkarmaktır”

Başkan Boltaç, ayrıca Şehit ishak mahallesinde bulunan eski ekmek fırınının yerinin ne olacağı konusunda bazı düşünceleri olduğunu, buraya proje hazırlatılacağını, Üstgeçit altındaki işyeri sahiplerine buranın bir aya kadar yıkılacağını ve kendilerine yeni dükkan bulmalarını bildirdiklerini hatırlattı ve “bizim gibi basınında bu kente yapacağı çok hizmetler var. Bizim yapacağımız hizmetlerde de basından destek istiyoruz. Çünkü her şey Tarsus ve Tarsus’ta yaşayanlar için” dedi.

Konuşmalar ve sorulara verilen cevapların ardından günün anısına hatıra fotoğrafı çektirildi.


 

0 Yorumlar

Yorum Gönder