Başkan Teke; Geleneksel İhracat ile E-Ticareti de Desteklemeliyiz

 


Tarsus Ticaret Borsası olağan haftalık yönetim kurulu toplantısı gerçekleşti.

Toplantıda Borsanın 2021-2025 yıllarını içeren Stratejik Planında yer verdiği ve uygulamasını takip ettiği “Geleneksel İhracat ile E-Ticaret” konuları istişare edildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, Başkan Yardımcısı Kemal Süheyl Batmaz, yönetim Kurulu üyeleri Yücel Gürbüz, Ayhan Bayram ve İlhan Titiz’in istişarede bulunduğu e ticaretin geleneksel ihracat yöntemleri ile birlikte bir bütün olmasına dair konular toplantının ana gündemini oluşturdu.

Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke toplantı sonunda yönetim kurulu üyeleri ile gerçekleştirdiği istişare sonuçlarına şu ifadelerinde yer verdi.


Geleneksel İhracat ile E-Ticareti de Desteklemeliyiz.

Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, dünya ekonomisi ve rekabetin artık çok daha hızlı bir şekilde değiştiğini ve bu hıza ayak uydurmanın ise en doğru yolunun teknolojiyi etkin şekilde kullanmak olduğunu söyledi.

2023 yılında da ihracatın ve e-ticaretin gelişmesine Tarsus Ticaret Borsası olarak desteklerinin devam edeceğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke, “Sizlerin de yakından takip ettiğiniz üzere artık gelişen dünyada her şey bir telefonun içerisinde, dünya bir telefonun içerisinde. Burada ağırlıklı noktamız e-ticaret de olmalıdır” dedi.

E-Ticaret’in kendiliğinden yaygınlaştığının altını çizen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke “Burada önemli olan e-ticaret noktasında neler yapabilir. Tarsus Ticaret Borsası olarak e-ticaret ile ihracat bizim hedeflerimizden biri. Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı 2024 Türkiye’de E-Ticaretin Görünümü raporu, e-ticaretin büyüme trendlerini ve gelecekteki projeksiyonlarını detaylı bir şekilde ele alıyor. Genç nüfus, artan internet erişimi ve Türkiye’nin coğrafi avantajları, e-ticaretin geleceğini şekillendiriyor.


2023 yılında Türkiye’nin e-ticaret hacmi %115,15 artışla 1,85 trilyon TL’ye ulaşırken, e-ticaret işlem sayısı %22,25 artarak 5,87 milyar oldu. 2024 yılı projeksiyonlarına göre e-ticaret hacminin 3,39 trilyon TL’ye ulaşması bekleniyor. Ayrıca, e-ticaretin Türkiye’nin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası (GSYH) içindeki payı %6,8 seviyesine çıktı. Bu büyüme, e-ticaretin Türk ekonomisi için önemini daha da artırıyor.

Üyelerimize e-ticareti , tam anlamıyla anlatıp yaygınlaştırarak ihracat kapasitesini bölgemizin artırmak, üreticinin malını daha değerli hale getirmek ihracat yapan firmalarımızın ihracatının ikiye üçe katlanmasını sağlamak ve bununla ilgili altyapı çalışmalarına katkı sağlamak durumundayız. ” ifadesini

 kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder