BÖLGESEL TRİATLON LİGİ YARIŞMASI


 BÖLGESEL TRİATLON LİGİ’NİN 7. BÖLGE 2. ETAP’ YARIŞMASI BÜYÜKŞEHİR’İN KATKILARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen ‘Bölgesel Triatlon Ligi’nin 7. Bölge 2. Etap’ yarışmasına ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde düzenlenen yarışma, Macit Özcan Spor Tesisleri’nde 96 sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Yüzme ve koşu branşı olarak 2 aşamadan oluşan Aquatlon yarışmasında, M1, M2, M3 ve tasnif dışı başvuruların sayıldığı yıldız, genç ve yaş grupları kategorilerinde sporcular mücadele etti. Yarışma sonrası sporculara rozetleri verildi.

 
Mersin’in bir spor kenti olması ve 7’den 70’e sporun teşvik edilmesi için çalışmalarını sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu’nun düzenlemiş olduğu ‘Bölgesel Triatlon Ligi’nin 7. Bölge 2. Etap’ yarışına ev sahipliği yaptı. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen yarışma Macit Özcan Spor Tesisleri’nde M1 (9-10), M2 (11-12), M3 (13-14) ve tasnif dışı başvuruların sayıldığı yıldız, genç ve yaş grupları kategorisinde düzenlendi.
 
Yüzme ve koşu olmak üzere 2 aşamadan oluşan Aquatlon yarışmasında kız ve erkek sporcular önce yüzdüler ardından koşu parkurunu deneyimlediler. 96 sporcunun zorlu parkurda yarıştığı ve kıyasıya mücadelenin yaşandığı yarışma sonrası sporculara rozetleri verildi. Diskalifiye olmamak şartı ile 2. Etap yarışmalarını tamamlayan M1-M2 ve M3 sporcuları Türkiye final mücadelesinde yarışmak için hak kazandılar.
 
Yarışma sonucuna göre; M1 erkekler kategorisi birincisi Poyraz Efe Özer, M2 erkekler kategorisi birincisi Eymen Ege Yıldırım, M3 erkekler kategorisi birincisi Rüzgar Kasımoğlu olurken; M1 kızlar kategorisinde Cemre Tuncer birinci, M2 kızlar kategorisinde Nisanur Atman birinci, M3 kızlar kategorisinde Yasemin Olğar birinci oldu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder