ANALI-KIZLI YEMEĞİ USTA AŞÇILAR TARAFINDAN PİŞİRİLDİ

 

 

Kültürel zenginliklerin ve yöresel lezzetlerin geleceğe taşınması adına çalışmalar yapan Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu, ‘Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri’ projesini başlattı. TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu Üyeleri, zengin ve köklü bir tarihe sahip olan Tarsus’a özgü ‘analı-kızlı’ yemeğini, tarihi Siptilli Çarşısı içerisinde yer alan Tarsus Belediyesi Gastronomi Merkezi’nde pişirdi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu (TADEKA); kültürden sanata, şiirden edebiyata, lezzetten tarihe kadar birçok konuda zenginlikleri ortaya çıkarmaya devam ediyor.

 

TADEKA Turizm ve Gastronomi Kurulu, eşsiz ve köklü bir tarihe sahip olan Tarsus’a özgü yemeklerin, belli tarifler içerisinde yapılması ve gelecek nesillere aktarılması adına ‘Tarsusi Yöresel Yemek Hikayeleri’ projesini başlattı. Bu kapsamda tarihi Siptilli Çarşısı içerisinde yer alan Tarsus Belediyesi Gastronomi Merkezi’nde, yöreye has ‘analı-kızlı’ yemeği pişirildi. Yeryüzü Pazarı esnaflarından Ayşe Aydın’ın aşçılığında pişirilen yemeğin yapımına, TADEKA Turizm ve Gastronomi üyeleri ile Mersinli kadınlar destek verdi.

 

Yemeklerin geçmişte yapıldığı gibi orijinal tarifiyle yapılmasını hedefleyen projenin ilk çalışmasında, renkli görüntüler yaşandı. Bulgur, et, nohut ve çeşitli baharatlar kullanılarak pişirilen analı-kızlı’ yemeği, TADEKA kurul üyeleri ve diğer katılımcılardan tam not aldı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder