Vali, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinliğinde


 Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Erdemli ilçesinde bulunan Devlet Bahçeli Parkı’nda, “Hepimizin Bir Dünyası Var” temalı 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında düzenlenen kutlama programına katıldı.

Çevrenin korunması, çevre kalitesinin iyileştirilmesi ve toplumun her kesimi tarafından çevre koruma faaliyetlerine bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla çeşitli etkinlikler ve farkındalık çalışmalarını kapsayan program, Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Valimiz Sayın Pehlivan programda yapmış olduğu konuşmasında: “5 Haziran Dünya Çevre Günü ve bu hafta da aynı zamanda Dünya Çevre Haftası olarak kutlanıyor. Bu yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Çevre Haftası için ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ teması belirlenmiştir.
Çevre demek bütün canlıları içine alan ortam, ekosistem demek. Bu ortam içerisinde doğal yaşamın sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi için elbette ki birtakım gereksinimler var. Bütün canlılar insanlar da dahil doğadan faydalanıyor. Doğadan nasipleniyor. Ancak doğadan faydalanırken eğer o kaynağa gerektiği şekilde yaklaşmaz faydalandığımız çevreyi korumaz, temiz tutmaz isek artık faydalanacağımız hava da dahil, su da dahil, toprak da dahil hiçbir faydalı unsur kalmaz.
Çevrenin ömrünü kısaltırsak; aslında kendi ömrümüzü kısaltmış oluruz. Çevreye zarar verdiğimiz takdirde kendimize zarar vermiş oluruz. Bu haftamızın her kademede bilgi ve bilinç düzeyinin artmasına vesile olmasını diliyorum. Bu duygularla bugünün tertiplenmesinde emeği geçen Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze, Erdemli Kaymakamlığımıza, Erdemli Belediyemize, Erdemli İlçe Millî Eğitim ve Halk Eğitim Merkez Müdürlüğümüze, katkı ve emeği olan bütün kişi ve kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.
Çevreyi kirletmemek herkesin, hepimizin vicdani ve insani sorumluluğudur. Havamızı, suyumuzu, toprağımızı, bütün unsurlarıyla çevremizi korumak, temiz tutmak; bu sayede gelecek nesillere daha temiz, daha yaşanılır bir dünya bırakmak için hep birlikte, azami hassasiyete gayret gösterelim.” dedi.
Programda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın da bir konuşma gerçekleştirdi.
Programda öğrencilerin hazırlamış olduğu halk oyunları gösterisi sergilendi. Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan’a Mersinli bir sanatçıya ait olan “Kilimci Kız” eseri takdim edildi.
Valimiz Sayın Pehlivan, Erdemli İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Enerji Dostu Okul Projesi yarışmasında dereceye giren okullara ödüllerini takdim etti.
Valimiz Sayın Pehlivan, Erdemli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün atık malzemelerden yapılan Sıfır Atık Sergisi Oyuncak Atölyesi, Enerji Dostu Okul Projesi Tanıtımı Standı, atık yağlardan ‘Dünyanın Yağını Eritiyoruz’ temalı Sabun Yapımı Atölyesi, 2024 Tübitak Projesi olan Karbon Ayak İzi Hesaplama Atölyesi, Su Arıtma Filtresi Yapımı Atölyesi ile Ekosistem ve Endemik Türlerin Tanıtım’ının yapıldığı stant ve atölyeleri gezerek görevlilerden bilgiler aldı, onlarla sohbet etti.
Erdemli Halk Eğitim Müdürlüğü öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından atık malzemeler kullanılarak yapılan ürün sergisi gezildi.
Programa; Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Erdemli Kaymakamı Aydın Tetikoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Rıza Özdemir, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, İl Emniyet Müdürü Kâmil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Naci Yılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hüseyin Özgür Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Burğut, kurum, kuruluş ve STK’ların temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder