CİRCULAR’IN 5.’Sİ TOPRAK TEMASIYLA SANATSEVERLER İLE BULUŞTU


 Mersin Büyükşehir Belediyesi; Çevre Mühendisleri Odası, D5 Sanat Ortamı ve Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) Plastik Sanat Kurulu işbirliğinde, ‘Circular Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri’nin 5.’si düzenlendi. Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Circular Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri’nin teması ‘toprak’ olarak belirlendi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi; Çevre Mühendisleri Odası, D5 Sanat Ortamı ve Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) Plastik Sanat Kurulu işbirliğinde, ‘Circular Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri’nin 5.’si düzenlendi. Bu yıl 5.’si gerçekleştirilen Circular Ulusal Çevre ve Sanat Etkinlikleri’nin teması ‘toprak’ olarak belirlendi. Serginin küratörlüğünü Yasemin Ülgen üstlendi. Toprak temasıyla yapılan etkinliklere vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Özdülger: “Bu çalışmanın içinde yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz”

Çok kıymet verdikleri bir çalışma olduğunu kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, “Büyükşehir Belediyesi olarak bu çalışmanın içinde yer almaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Geçen yılki temamız su idi, bu yılki temamız toprak. Gerçekten tüm sanatseverlere bu sergiyi gezmelerini öneririm. Çünkü toprağın içinde hayatın o yorgunluğunu, sosyo-ekonomik ve sosyo-politik yaşamın, yapıların, aynı zamanda tüketimin, iklim değişikliklerinin, ekolojik düzenin bozulmasına yönelik insanların aslında bir yerde hoyrat kullanmasına da çok güzel vurgular yapıldığı, bunu hem video çalışmalarıyla hem de diğer sunumlarıyla çok kıymetli sanatçıların bizim yüzümüze vurduğu bir çalışma” diyerek, bir sanatçı olarak da çok etkilendiğini söyledi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder