Tarsus’ta Engelliler Haftası kutlamaları


Tarsus’ta  Engelliler  Haftası kutlamaları dün başladı.Hazırlanan proğrama göre  Tarsus’taki  tüm engelli dernekleri ve protokol mensupları 10 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Cumhuriyet alanı Atatürk Anıtı önünde toplanarak çelenk koydu.Burada çelenk  sunumu, saygı duruşu yapılması ve istiklal marşının okunması ile ilk etkinlik yapıldı. Daha sonra saat 10.15’de yürüyüşle Yarenlik alanına gelindi.. Saat 10.30 da ise  Engelli Derneklerinin müzik gösterisi sunuldu..

BUGÜN -11 MAYIS’TAKİ ETKİNLİKLER

Engelliler Haftası nedeniyle 11 Mayıs cumartesi günü Tarsus Kültür Parkta saat 13.00 de  Engelsiz  farkındalık festivali yapılacak. Saat 14.00 de ise yine Kültür Parkta Bocce spor etkinliği yapılacak.

-Engelliler Haftasında 12 Mayıs Pazar günü uçurtma şenliği yapılacak. Şehir stadı içinde yapılacak uçurtma şenliği saat 17.00 de başlayacak. Engelli dernekleri, aileleri ve üyeleri burada uçurtmalarını özgürce uçurabilecekler.

-14 Mayıs  Salı günü saat 14.00 de Tarsus Belediyesi Nikah salonunda Engelli hakları semineri sunulacak.

-15 Mayıs’ta saat 18.00’de Tuncay Halı sahada Engelli platform üyeleri ve kurum amirleri arasında bir futbol müsabakası gerçekleştirilecek.

-16 Mayıs’ta saat 13.00’de Arsoy Yatılı Bakım merkezinde bir müzik dinletisi sunulacak. Tarsus-Yenice yolu üzerindeki Arsoy Engelli Merkezindeki müzik dinletisine burada kalan engelliler, Tarsus’taki Engelli platformu üyeleri ve protokol mensupları katılacak. Hafta etkinlikleri böylece tamamlanacak.


 

0 Yorumlar

Yorum Gönder