Tarsus TSO TOBB’un 80. Genel Kurulu’nda

 


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 80.Genel Kurulu tamamlandı. Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, Tarsus TSO’nun TOBB Delegeleri Kubilay Hıdıroğlu ve Yusuf Özünlü’nün katıldığı TOBB 80.Genel Kurulu programı kapsamında yöresel ürünlerin tanıtıldığı stantlarda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası coğrafi işaretli ürünü Tarsus Humusu ile yerini aldı.

TOBB’un 80.Genel Kurulu Anıtkabir ziyaretiyle başladı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, TOBB Delegesi Kubilay Hıdıroğlu ve Yusuf Özünlü, TOBB Genel Kurul Divanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, Konseyler, oda, borsa başkanları ve delegeler ile birlikte Anıtkabir'i ziyaret ederek, Ata'nın huzurunda saygı duruşunda bulundu. Daha sonra yöresel ürünlerin tanıtıldığı stantlarda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası coğrafi işaretli ürünü Tarsus Humusu ile yerini aldı. Tarsus TSO Meclis Başkanı Hüsnü Yağcı, TOBB Delegesi Kubilay Hıdıroğlu ve Yusuf Özünlü'nün gelen konukları ağırladığı stant ilgi odağı oldu. Tarsus TSO heyeti diğer Odaların stantlarını da ziyaret ederek yöresel lezzetleri tattı.

TOBB’un 80. Mali Genel Kurul Toplantısı ise TOBB ETÜ’de gerçekleştirildi.​ Genel Kurul Başkanlığını Gürsel Baran’ın yaptığı Genel Kurul’a, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB Konsey Başkanları ile TOBB Delegeleri katıldı. Toplantıda, Hesapları İnceleme Komisyonu, Mevzuat Komisyonu, Ekonomik Raporu İnceleme Komisyonu, Dilekleri İnceleme Komisyonu, Avrupa Birliği Uyum Komisyonu, Dış İlişkiler Komisyonu, Vergi Komisyonu, Ekonomi Politikası Komisyonu ve Basın ve Yayın Komisyonu sunuşları gerçekleştirildi. 

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul konuşmasında yıl boyunca gerçekleştirdikleri faaliyetlere ve iş dünyasının gündemindeki konulara dikkat çekti. Dünya’nın, ilginç ama zor bir dönemden geçtiğine değinen Hisarcıklıoğlu, “Ülke ekonomilerinin genelinde büyüme istikrarlı seyrederken, enflasyon geriliyor. 2023 yılında küresel büyümenin, 2022’ye göre 1 puan artarak yüzde 3,2 olduğu tahmin ediliyor. 2024 ve 2025’de de bu civarda olması bekleniyor” dedi. Yüzde 10’a ulaşan küresel enflasyonunsa, yüzde 7’nin altına düşmesinin öngörüldüğünü bildiren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, enerji, gıda ve tedarik zincirlerinde yaşanan sıkıntılara rağmen, dünya ekonomilerinin çoğunun dirençli çıktığını ve genel bir iktisadi durgunluğun önüne geçildiğini ifade etti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder