Süt Üreticileri Birliği , dün buzağı yarışması düzenledi.


 TARSUS-HABER- Tarsus Süt Üreticileri Birliği , dün  buzağı yarışması  düzenledi. Başkan Danyal Avşar, Buzağı yarışmasının  Hacıhamzalı köyünde  gerçekleştirildiğini ve en güzel buzağısı olan ilk 3 üreticiye ödül verildiğini söyledi.

Etkinliğe Tarsus Kaymakamı  Mehmet Ali Akyüz, Mersin il Tarım ve Orman müdürü Erdem Karadağ, Tarsus ilçe Tarım ve Orman müdürü Hayri Erdoğan, Süt Birliği başkanı Danyal Avşar, çevre köylerin muhtarları ve köylüler katıldı.

 Değerlendirme sonucunda  ilk üçe giren  üreticiler ödüllendirildi. Buna göre birinci Çiftlik köyünden Adem Gül’ün buzağısı oldu. Ödül olarak Süt sağma makinası hediye edildi. Yarışmada ikinciliği Hacıhamzalı köyünden  Mehmet Yıldırım, üçüncülüğü yine Hacıhamzalı köyünden Halil Şimşek’in buzağısı aldı. İkinciye buzağı kulübesi, üçüncüye kaşağı makinası hediye edilirken ilk 6 sırada yer alan diğer üç yarışmacıya ise yem hediye edildi.Süt Birliği başkanı Danyal Avşar “Değerli  değerli  üreticilerimizle bir arada 2024 yılının en  güzel buzağılarını seçip, dereceye giren buzağılarımızın sahiplerine çeşitli hediyeler verdik” dedi.

Ekleyen Yakup Boncuk


0 Yorumlar

Yorum Gönder