TARSUS'TA TURİZM HAFTASI ETKİNLİKLERİ BAŞLADI


 15 Nisan’da başlayan ve bir hafta kutlanan Turizm haftası Tarsus’ta da değişik etkinliklerle kutlanıyor.

Turizm Haftası nedeniyle  Müze yanındaki  Antik yolda  açılış töreni düzenlendi. Buradaki törene Kaymakam Mehmet Ali Akyüz, belediye başkan yardımcısı Osman Polat,Jandarma komutanı binbaşı Mehmet Güler, Emniyet Müdürü İhsan Yalçınkaya, Müftü Murat Akçay, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Müze müdürü Doğukan Alper , Tarsus Fotoğraf Derneği başkanı Rıfat Gürbüz ile öğrenciler, vatandaşlar ve STK temsilcileri katıldı.

MÜZE MÜDÜRÜ ALPER “TURİZMİN

GELİŞMESİ İÇİN EL ELE VERMELİYİZ”

turizm haftasının açılışında saygı duruşunun ardından istiklal marşı okundu. Ardından Müze Müdürü Doğukan Alper bir konuşma yaptı.

Doğukan Alper konuşmasında,herkesin turizm haftasını kutlayarak “Ülkemizde her yıl 15-22- Nisan tarihleri arasında Turizm haftası kutlanmaktadır. Turizm ekonomik kalkınmayı uluslar arası sosyal ve ekonomik ilişkileri düzenleyen,barış ve refaha katkıda bulunan, ırk din, dil ayrımı özetmeksizin insan hak ve hürriyetlerine bağlı kalmayı amaçlayan önemi her geçen yıl daha da belirginleşen hareketli ve nitelikli bir sektördür. 10 bin yıllık geçmişe sahip Tarsus, bugüne kadar birçok medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bu medeniyetlerin günümüze kadar ulaşan kültür bakiyeleri turizm açısından ilçemize ve bölgemize ciddi avantajlar sağlamaktadır. İklim olarak 300 günden fazla sürede güneş alan bölgemizde 320 km.lik sahilimiz var. Doğal plajlarımız tarihi yerlerimiz var. Tarsuslular olarak yerel yönetimlerimiz turizm sektörümüz, odalarımız ve derneklerimizle birlikte el ele vererek Tarsus’un turizm kimliğini oluşturmak zorundayız.” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder