MERSİN ŞEHİR TİYATROSU ÇOCUKLAR İÇİN SAHNE ALDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi ve Dünya Tiyatro Günü kapsamında, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyununu Erdemli Sultan Akın Anaokulu öğrencileriyle buluşturdu. Nasreddin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Meddah, İmam Efendi, Laz gibi birbirinden farklı karakterleri barındıran oyunu minikler beğeniyle izledi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyununu minikler için sahneledi. Erdemli Sultan Akın Anaokulu öğrencileri, geleneksel Türk tiyatrosunun unsurlarını barındıran interaktif oyunu beğeniyle izledi.

 

Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e her yaş grubuna hitap eden kültür ve sanat etkinlikleriyle, kenti tiyatroya doyuruyor. Mersin Şehir Tiyatrosu’nun oyuncu ve yönetmenlerinden Ozan Erdönmez’in rejisini üstlendiği ve performans sergilediği çocuk oyunu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’, çocuklardan tam not aldı. Işıl Kasapoğlu’nun yazdığı; dekor, köstüm ve tasarımını Alev Tol’un yaptığı ve Salim Yücel’in ışığını üstlendiği oyun; Nasreddin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Meddah, İmam Efendi, Laz gibi birbirinden farklı karakterleri eğlenceli bir üslupla çocuklara tanıtırken, hem öğretiyor hem de güldürüyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder