Başkan Seçer Başkent Kulisleri’ programının konuğu oldu


 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sözcü TV kanalında Aslı Kurtuluş Mutlu moderatörlüğünde Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek’in sunduğu ‘Başkent Kulisleri’ programının konuğu oldu.Sadece merkezde değil, kentin her noktasındaki yurttaşların ihtiyacına yönelik hizmetler gerçekleştirdiklerini söyleyen Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi insanlara dokunuyor. Eğer yüzde 60 oy alabiliyorsanız, bütün bu farklı talepleri olan kesimleri bir potada eritiyorsunuz demektir” dedi.Meclis çoğunluğunu elde ettikleri için ikinci 5 yılda daha güzel hizmetler yapacaklarını vurgulayan Seçer, “Anlayışlı bir Meclis var, siyasi saiklerle karar vermiyorlar. İkinci 5 yılda çok daha güzel hizmetler olacak” diye konuştu.

Mersin halkına yeni dönemde hayata geçirecekleri‘Metro’, ‘Sosyal Konut’‘Müftü Deresi Yaşam Vadisi’ gibi 3 büyük proje için söz verdiğini söyleyen Seçer, Mersin halkına seslenerek; “Lütfen bunları takip edin ve beni bu konuda sıkıştırın. Bu 3 projeyi takip edin” dedi. Seçer, bir yandan vizyon projeleri ortaya koymaya ve biryandan da gelir düzeyi düşük yurttaşları önceleyen projelere hız kesmeden devam edeceklerini söyledi.

 

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın sosyal medyada yaptığı paylaşım sonrası gündem olan;‘Büyükşehir’in seçimden sonra alkollü bar açması’ iddialarına da  yanıt veren Seçer, “Sahili ben ranta da açabilirdim. Biz halka açtık. Orada 20 kafemiz var. Bunların 5’i alkollü alan krokisi içerisinde. Ben;‘İnsanlar alkol tüketsin, alkol yararlı’ demiyorum. Zaten böyle bir derdimiz yok” dedi.

 

Mersin’in farklı dünya görüşü ve farklı yaşam biçiminden insanların huzur içinde yaşadığı bir kent olduğunun altını çizen Seçer, “Mersin özgürlükler kenti. Herkesin bir yaşam biçimi vardır. Belediye toplumun her kesimine, her talebine cevap vermek zorunda. Siz gidip öyle bir yerde oturmak istemiyorsanız oturmazsınız” ifadelerine yer verdi.

 

Bundan sonraki sürecin hem yeni kazanan hem de yeniden kazanan belediye başkanları için çok daha önemli olduğunu söyleyen Seçer, “Bizler rüştünü ispat etmiş belediye başkanlarıyız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Sözcü TV kanalında Aslı Kurtuluş Mutlu moderatörlüğünde Saygı Öztürk ve Deniz Zeyrek’in sunduğu ‘Başkent Kulisleri’ programının konuğu oldu.

 

“Her yere dokunduk, herkese uzandık”

Programda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Seçer, Mersin gibi sosyolojisi ve demografisi heterojen bir bölgede yerel seçimlerde göreve geldiği yıla göre oy oranını artırarak kazanmanın kolay olmadığını, bunun 5 yıllık bir çalışmanın sonucunu olduğunu ifade etti. Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak 5 yıllık uygulamalarımıza bakıldığı zaman sosyal politikalarla öne çıkan bir belediye olduğumuz görülür. Her yere dokunduk ve herkese uzandık. Beş benzemezi sandıkta ismimiz üzerinde ittifaka getirebilmemiz, her kesime, kültüre ve sosyoekonomik yapıya dokunduğumuz anlamına geliyor” dedi.

 

“Bu seçimde kırsal mahallelerden yüzde 49 oy aldık, bu çok ciddi bir yükseliştir”

Mersin’in tarımsal üretimin yoğun olduğu bir bölge olduğuna işaret eden Seçer, “Özellikle kırsalda, partimizin oranı düşük olduğu bölgelerde milliyetçi, milliyetçi muhafazakar ya da seküler milliyetçi kırsal kesim insanın yaşadığı bölgelerde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yüksek oy alamıyordu. Son seçimlerde kırsal mahalleler oy ortalamamız yüzde 30 civarındaydı. Bu seçimde kırsal mahallelerden yüzde 49 oy aldık. Bu çok ciddi bir yükseliştir. Kent merkezinde zaten oyumuz yüksekti” diye konuştu.

 

“Türkiye’de uygulanan ekonomik kararlar ve uygulamalar halkta geniş bir ihtiyaç alanı yarattı”

Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra ekonomide ciddi sıkıntılar yaşandığını, artan hayat pahalılığıyla emeklinin ve çiftçinin sorunlarının hat safhaya ulaştığını belirten Seçer, son 5 yıldır Türkiye’de uygulanan ekonomik kararlar ve uygulamaların halkta geniş bir ihtiyaç alanı yarattığını söyledi. Büyükşehir’in tam da bu noktada ihtiyacı olan yurttaşların aynında olduğunu vurgulayan Seçer, “Çiftçi üretiyor ama para kazanamıyor. Özellikle küçük çiftçi. Tarım Bakanlığı destek oluyor. Ama bu yerel yönetimlerin de o alana bakmasına ya da ilgi duymasına neden oldu. Biz bunu yaptık. Özellikle küçük üreticiler ve kadın üreticilere yönelik çok önemli destekler verdik. Bunlardan da çok geri dönüş aldık” ifadelerine yer verdi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder