Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği kuruluş yıldönümünü kutladı


Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği 5 Mart’ta  kuruluş yıldönümünü kutladı. Genel merkezi Adana’da bulunan  derneğin Tarsus Şubesi 73. kuruluş yıldönümünü protokol mensupları ile birlikte kutladı.Ulu Cami karşısındaki dernek binasında yapılan kutlamalara Tarsus kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Jandarma komutanı binbaşı Mehmet Güler ve  bazı kurum müdür ve amirleri ile Kuvayi Milliye Dernek başkanı İsmail Taşgit, dernek üyeleri katıldılar. Başkan  kutlamalara gelen Kaymakam  Akyüz ve belediye başkanı Haluk Bozdoğan’a çiçek verirken, Akyüz ve Bozdoğan da Taşgit’e Atatürk portresi ve Nusret Mayın gemisi maketi hediye ettiler.

 Açılışta saygı duruşunda bulunulup ardından istiklal marşı okundu.  Bir dörnek üyesi tarafından okunan Kur’an-ı  Kerim’in ardından   Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehit, gazi ve Kuvayi  Milliye mensubu ile sivil şehitlerimiz için dua edildi.

Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı İsmail Taşgit “Türkiye’nin kurtuluş savaşında oluşan Kuvayi Milliye ruhunu devam ettirmek amacıyla  5 Mart 1951 tarihinde kurulmuş olup bugün 73. yıldönümümüzü kutlamaktayız. Bu önemli günde en büyük Kuvayi Milliyeci büyük komutan Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehit, gazi ve Kuvayi  Milliye’nin merhum olan  mensuplarını, ayrıca  sivil şehitlerimizi rahmetle anıyoruz” dedi.

Başkan İsmail Taşgit’ten sonra söz alan dernek yönetiminden Meryem Güllü ise Kuvayi Milliye’nin doğuşu ve Kuvayi Milliye sevgisi üzerine kısa bir konuşma yaptı. Güllü “Kuvayi Milliye düşmana karşı ülkemizin kurtarılması için bir halk direnişidir. Atatürk’e sordular. Kuvayi Milliye nedir diye. Atatürk’ün deyimiyle namsulu bir insanın yastığının altındaki silaha benzer. En çaresiz kaldığı anda düşmanla  vuruşarak şehit olmasına yarar” demiştir” diyerek Kuvayi Milliye’nin ortaya çıkmasının nedenlerini anlattı. Kurtuluş savaşının kazanılmasından sonra düzenli orduya geçildiğini söyledi.  Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitleri saygıyla ve  rahmetle andıklarını söyledi. Ruhları şad mekanları cennet olsun dedi.

 Tarsus kaymakamı Mehmet Ali Akyüz de derneği ziyaret ederek Kuvayi Milliye mensupları ile tanışmaktan mutlu olduğunu belirterek “Türkiye Kuvayi Milliye Mücahitler Derneği 73. kuruluş yıldönümünü kutlarken  sizlerle birlikte bir arada bulunmaktan dolayı mutlu oldum.   Kuvayi Milliye ruhunu güzel Tarsus’umuzda yaşatan  siz değerli dernek üyeleri ve dernek başkanınıza, dernek yönetimine, bu derneğin yaşatılmasında destek olan belediye başkanına  teşekkür ediyorum. Nice yıllara diyorum” diye konuştu. Konuşmalardan sonra konuklara  yöresel yemek ve tatlı ikramında bulunuldu.

Haber Foto: Yakup Boncuk


 

0 Yorumlar

Yorum Gönder