‘Uluslararası Edebiyat Festivali’ başladı


 MERSİN-HABER-Bu yıl ‘Yenileşmeler’ temasıyla ikincisi düzenlenen ve konuk ülkenin Fransa olduğu ‘Uluslararası Edebiyat Festivali’nde ilk gün edebiyat alanında birbirinden önemli ve değerli isimler edebiyatseverlerle buluştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve 4 gün sürecek Edebiyat Festivali’nde hem Türk hem de Fransız edebiyatı üzerine önemli bilgi paylaşımları yapılacak.

 

‘Edebiyatın Kimliği’ konu başlığı ile başlayan festivalin ilk gününde yazar ve şair Celal Soycan, yazar Mesut Varlık, yazar Tuncay Birkan, Şair Aydan Yalçın, Sadık Yaşar, Mitat Çelik ve Yonca Yaşar, yazar Sema Kaygusuz ve Fransız şair ve yazar Michel Cassir gerçekleştirdiği keyifli ve bilgi dolu söyleşiler, şiir okumaları ve konferansla festivale renk kattı

 

Bu yıl ‘Yenileşmeler’ temasıyla ikincisi düzenlenen ve konuk ülkenin Fransa olduğu Uluslararası Edebiyat Festivali ile Mersinlileri edebiyat dolu günler bekliyor. Kongre ve Sergi Sarayı’nda ‘Edebiyatın Kimliği’ konu başlığı ile başlayan Edebiyat Festivali’nin ilk gününde, edebiyat alanında birbirinden önemli yazar ve şairler Mersinlilerle buluştu.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen festivalin açılış konuşmaları Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ve Festival Direktörü Cemal Sakallı ve tarafından yapıldı.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder