“İtfaiye, çok kutsal bir meslek”


 MERSİN-HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bir süre önce alım için sınavlarını gerçekleştirdiği 50 itfaiye personelinin görev yerleri belli oldu. Ata Eğitim Merkezi’nde yapılan görev dağılımında, puan sıralamasına göre en yüksekten en düşüğe doğru adaylar; Merkez, Tarsus, Anamur ve Mut ilçeleri arasından seçim yaptı.2 yıllık meslek yüksekokulu mezunu 40 kişi, lise mezunu 10 kişinin görevlendirilmesi yapıldı. Adaylar 15 Ocak’ta çalışmaya başlayacak.İşe alınmalarıyla bir yıllık aday memurluk süreci başlayacak olan adaylar bir dizi eğitimden geçecek.Personel eksiğine göre dağılım yapıldı

Dağılım,İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından personel eksiğinin olduğu noktalara göre ve puan sıralaması en yüksekten düşüğe doğru yapıldı. En yüksek puan alan personelden başlayarak nerede görev yapmak istediği soruldu ve yerleştirme yapıldı. Belirlenen ihtiyaçlar doğrultusunda yapılan bu yerleştirmeye göre Merkez’de 32, Tarsus’ta 8, Anamur’da 6 ve Mut’ta da 4 kişi görevlendirildi.

“İtfaiye, çok kutsal bir meslek”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok,kazananları tebrik ederek, “İtfaiye; bana göre çok kutsal bir meslek. Can ve mal kurtaracaksınız. İşinizi çok çok iyi bilirseniz, önce kendi güvenliğinizi sağlarsınız. Çünkü çok tehlikeli bir görev yapacaksınız. O yüzden burada eğitimlere çok hassasiyetle bakmanız gerekiyor” dedi.“En iyilerini almak istedik. Sizler en iyilerisiniz”

Mülakat olmadan tüm aşamaları şeffaf bir sınav yaptıklarına değinen Tok, “Bizim sınavın zor olduğunu söylüyorlar. Biz en iyilerini almak istedik. Sizler en iyilerisiniz ve şu anda buradasınız, karşımızdasınız. İnşallah göreve başladığınız zaman da aynı başarıyı devam ettireceksiniz” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder