TADER Genel Başkanından kadınlara kutlama


 

TADER Genel Başkanı Semih Özsu ‘’5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’’ dolayısıyla mesaj yayımladı… 

Başkan Özsu mesajında; ‘’Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde 5 Aralık 1934 tarihinde Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın TBMM’ de kabulünün 89. yıldönümünü kutluyoruz.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk; "Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur" diyerek, Türk kadınının sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile içinde, çalışma hayatında, toplumsal yaşamda ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının önünü açmıştır.

Bugün her alanda büyük başarılara imza atan kadınlarımız ülkemizin kalkınmasına, ilerlemesine büyük katkılarda bulunmaktadır.


Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü pek çok batı ülkesinden daha önce Türk kadınlarına seçme-seçilme hakkını armağan ederek, bu konuya verdiği önemle diğer ülkelere örnek olması nedeniyle bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, geleceğin inşasında kadınlarımızın öncü bir rol üstleneceğine olan inancımla fedakârlığın ve sevginin ana kaynağı olan kadınlarımızın ‘’5 Aralık Dünya Kadın Hakları Gününü’’ kutluyor, esenlikler diliyorum’’ dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder