Mikroplastiksiz Bir Akdeniz İçin Denizi Temizliyorlar


 

MERSİN-HABER- Mersin denizindeki mikroplastikleri minimuma indirmek için gözenekli file sistemi oluşturan ekipler, bu file ile her gün mikroplastikleri temizliyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi’ne bağlı Denizcilik Hizmetleri ve Denetimi Şube Müdürlüğü ekipleri, denizdeki mikroplastikleri temizlemek için harekete geçti. Deniz süpürgesi ve fiber tekneyle daha büyük boyutlardaki katı atıkları uzun süredir temizleyen ekipler, mikro boyutlardaki atıkları temizlemek için uygun ekipmanlarla çalışmaya başladı. Gözenekli file sistemi oluşturan ekipler, her gün deniz yüzeyinden mikroplastik topluyor.

 

Denizlerdeson yıllarda tahminlerin üzerinde artan ve deniz ekosistemini tehdit eden mikroplastikleri Mersin denizinden arındırmak isteyen ekipler, uygun ekipmanlarla temizliğe başladı.Ekipler, temizlik aparatının ucuna yerleştirdikleri ince dokulu gözenekli filelersayesinde kıyıdan temizlik yaparken,zaman zaman da aynı temizliği teknelerle açılarak yapıyor. Çok minik olan mikroplastikleri toplayabilen fileler, deniz canlılarının mikroplastik yutmalarını da minimuma indirmiş oluyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder