Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği desteklerle sporcuların yanında


 Mersin Büyükşehir Belediyesi, sporu ve sporcuyu destekleyerek Mersin’i spor kentine dönüştürmeye devam ediyor. Bugüne kadar birçok başarılı spor organizasyonuna imza atan Büyükşehir Belediyesi, gerçekleştirdiği desteklerle de sporcuların yanında olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir’in her yıl ‘Amatör Spora Desteksin Mersin’ mottosuyla gerçekleştirdiği  ‘Amatör Spor Kulüplerine Nakdi Katkı Töreni’ bu sene de spor kulüplerini desteklerle buluşturdu. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde, düzenlenen ve Başkan Seçer’in de katıldığı tören kapsamında Büyükşehir tarafından 250 amatör spor kulübüne toplam 7 milyon 470 bin TL destek sağlandı. Başkan Seçer yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi 4 yılda 807 kulübe toplam 14 milyon 143 bin TL nakdi destekte bulundu.

 

 “AMATÖR SPORCULAR CİDDİ SORUNLARLA KARŞILAŞIYOR”

 

Programda konuşan Başkan Seçer, sporun sadece 2 takımın birbiriyle kıyasıya mücadele etmesi olmadığını, aynı zamanda birçok etik kuralı da içinde barındırdığını kaydetti. “Spor; yaşama dair bir bireyin bilmesi gereken kavramların da farkına varılmasını sağlar” diyen Seçer, “ Spor kulübü yöneticileri çok kutsal bir iş yapıyor. Çünkü gençlerimizle ilgileniyorlar, onları belki de genç yaşta bazı kötü alışkanlıklardan ya da sapabilecekleri bazı yanlış yollardan koruyorlar. Bu çok kutsal ve güzel bir görev” sözlerine yer verdi. Sporun topluma sağladığı katkılardan da bahseden Seçer, “Spor; ekip ruhunu öğretiyor. Beraber mücadele etmeyi, kazanmayı, mutluluğu, kaybetmeyi ve üzüntüyü paylaşmayı öğretiyor.  Spor; alın terinin, emeğin ne kadar değerli olduğunu, çalışanın, mücadele edenin, gecesini gündüzüne katanın kazanacağını anlatıyor” diyerek, sporla ilgilenen her bireyin bu etik anlayışla hareket ettiğini belirtti. Amatör sporcuların özellikle maddi açıdan ciddi zorluklarla karşılaştıklarını söyleyen Seçer, sporcuların eğitimlerini yapacakları tesis açısından önemli sorunlarının olduğunu hatırlatarak, “Çocukların antrenmanlarını ve altyapı çalışmalarında sportif faaliyetlerini yapacakları saha noksanlığında Türkiye’nin 80 vilayeti ile mukayese ettiğiniz zaman Mersin’in bu konuda fena bir durumda olmadığını gözlemleyebiliriz” dedi.

 

SPORA BÜYÜK YATIRIMLAR HIZLA SÜRÜYOR

 

Mersin’e spor konusunda önemli yatırımlar olduğunu belirten Seçer, Mersin’in büyüdüğünü ve nüfusunun arttığını belirterek buna bağlı olarak ihtiyaçların da arttığını dile getirdi. Gerekli noktalarda yatırımlar yapmaya devam edeceklerini belirten Seçer, yakın bir zamanda hizmete girecek Babil Su Sporları Merkezi hakkında da bilgi verdi. Seçer, “Burası, gençlerimizin kano ve kürek faaliyet göstereceği,  su sporları ile ilgili imkan bulabilecekleri bir tesis” dedi. Aynı zamanda Tarsus ilçesindeki Karboğazı’na da çok büyük bir tesis kazandıracaklarını duyuran Seçer, “Her yerel yönetimin de başarabileceği boyutta değil. ‘Mersin Büyükşehir Belediyesi güçlüdür, hem finansal olarak güçlüdür hem insan kaynağı olarak güçlüdür’ deyip bu işe talip olduk. Bakanlıkla beraber bir hayli de yol kat ettiğimizi söyleyebilirim” diyerek, projenin hızla ilerlediğini kaydetti. Sporun insanları bir araya getiren, birleştiren fahri bir barış elçisi olduğunu vurgulayan Seçer,  “Uluslararası müsabakalar, olimpiyatlar oluyor. Her kıtadan insanlar koşuyor, birbirlerini tebrik ediyor, birbirlerini belki ilk kez görüyor, belki tanımıyor. Spor öyle değerli ve önemlidir. Amatör spor kulüplerine, onların o vefakâr ve cefakâr yöneticilerine de Mersin’in barışına, huzuruna, birliğine ve beraberliğine yaptığı katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder