BÜYÜKŞEHİR’İN ‘100.YIL DÖNÜMÜNDE CUMHURİYETİMİZ SEMPOZYUMU’


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı dolayısıyla düzenlenen sempozyum başladı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan sempozyumun ilk oturumunda Prof. Dr. Seçil Karal Akgün; ‘100. Yıl Dönümlerinde Cumhuriyetin Üç Müjdecisi Türkiye İktisat Kongresi, Lozan Barış Antlaşması ve Ankara’nın Başkent Oluşu’ konu başlığı altında önemli bilgiler verirken, Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Özdemir de ‘Cumhuriyete Giden Yol: Başarının Sırları’ konu başlığı altında değerli bilgiler paylaştı.

 

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın Cumhuriyet’in 100. yılına özel düzenlediği ‘100. Yıl Dönümünde Cumhuriyetimiz Sempozyumu’ ‘Cumhuriyet Dönemi Bestecilerinden Seçkiler’ isimli müzik dinletisi ve açılış konuşmaları ile başladı.

 

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger’in solist olarak yer aldığı müzik dinletisinde Ahmet Adnan Saygun’un ‘Yunus Emre’, Nevit Kodallı’nın ‘Bülbülüm’, Muammer Sun'un  ‘Seni Sevdim Diye’, Turgay Erdener’in ‘Sen Sen Sen’ ve Fazıl Say’ın ‘Dört Mevsim’ bestesi seslendirildi. 

 

Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan sempozyumun ilk oturumunun başkanlığını Doç. Dr. İbrahim Bozkurt yaptı. Ord. Prof. Dr. Enver Ziya Karal Tarih Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Seçil Karal Akgün; ‘100. Yıl Dönümlerinde Cumhuriyetin Üç Müjdecisi Türkiye İktisat Kongresi, Lozan Barış Antlaşması ve Ankara’nın Başkent Oluşu’ konu başlığı altında önemli bilgiler paylaştı. Akgün,  konularına değindi.  Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Özdemir de ‘Cumhuriyete Giden Yol: Başarının Sırları’ konu başlığı altında değerli bilgiler aktardı.

 

Gökbel: “100 yıllık Cumhuriyetimizin tarih sürecini ortaya koyacak”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hasan Gökbel, ‘100. Yıl Dönümünde Cumhuriyetimiz’ sempozyumunu İçel Sanat Kulübü ile ortaklaşa düzenlediklerinden söz ederek, “Bu sempozyum aslında 100 yıllık Cumhuriyetimizin tarih sürecini diğer alanları da ortaya koyan analiz yapacak bir sempozyum olacak” dedi. Gökbel, İçel Sanat Kulübü’nün Tarih Kurulu ile Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’na (MEDEKA) teşekkürlerini iletti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder