BÜYÜKŞEHİR, KÜLTÜR YAYINLARI İLE FUARDAKİ YERİNİ ALDI


 MERSİN-HABER- Bu yıl 8.’si gerçekleşen ve Akdeniz Bölgesi’nin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan ‘CNR Mersin Kitap Fuarı’ her yaştan Mersinli’den rağbet görmeye devam ediyor. 14 Ekim’de başlayan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destek verdiği fuarda, birbirinden seçkin yazarlar ve kitapseverler buluşmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir’in de stant açtığı etkinlikte yazar Ali Toydemir ‘Mersin’i Tanıyoruz’, Duygu Özcanlı İçli de ‘Can’ın Yoga Yolculuğu’ kitaplarını çocuklar için imzalarken, gazeteci yazar Fatma Aymer, ‘Mersin’e Adanmış Bir Ömür; Gazetecilik’ adlı kitabını okurları için imzaladı.

 

 

Akdeniz Bölgesi’nin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 8.’si gerçekleşen ‘CNR Mersin Kitap Fuarı’ her yaştan Mersinli’den yoğun ilgi görmeye devam ediyor.

 

CNR Yenişehir Fuar Alanı’nda birbirinden seçkin yazarları kitapseverlerle buluşturan fuarda yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi standında, Mersin Kent Kitaplığı tarafından basımı yapılan 18 eser, yazarların imza günlerinde imzalanıp okurlara ücretsiz olarak hediye ediliyor.

 

Bu kapsamda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın stant açtığı etkinlikte yazar Ali Toydemir ‘Mersin’i Tanıyoruz’, Duygu Özcanlı İçli ‘Can’ın Yoga Yolculuğu’ kitaplarını çocuklar için imzalarken, Fatma Aymer, ‘Mersin’e Adanmış Bir Ömür; Gazetecilik’ adlı kitabını okurları için imzaladı.

 

Toydemir: “Çocukların Mersin’i güzel bir şekilde tanıması için bu kitabı hazırladım”

 

Kitap Fuarı’nda imza günlerinin yanı sıra, söyleşi gibi çeşitli programların yapıldığını ve Büyükşehir Belediyesi’nin de fuarda stant açarak yazarlar ve okurları, okumayı seven kitap tutkunlarını bir araya getirdiğini belirten fotoğrafçı yazar Ali Toydemir, ‘Mersin’i Tanıyoruz’ kitabını eski bir hikâyeden yola çıkarak yazdığını ifade etti. Kitapla ilgili bilgi aktaran Toydemir, “Mersinli olan, ama Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde yaşayan bir öğretmen bizlere sosyal medya üzerinden ulaşarak, orada yaşayan çocukların Mersin hakkında hiçbir şey bilmediğini iletti. Biz de onlara ulaşarak Mersin’e yönelik bilgiler, broşürler, Mersin’in limonu, cezeryesi gibi ürünlerin yanı sıra, Atamızın ‘Nutuk’ kitabını ulaştırdık. Benim 8 yaşında bir kızım var. O’nun da büyürken Mersin’i güzel bir şekilde tanıması amacıyla bu kitabı hazırladım” dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder