100. YIL STANDLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ


 Tarsus Kültür Parkı (eski park) içinde sergi açıldı.. Burada Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gösterilerle karşılanan Tarsus protokolü daha sonar Kültür Park içindeki kermese katıldı..

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı münasebetiyle düzenlenen kermeste açılan  standlar büyük ilgi gördü.

Cumartesi günü yapılan yürüyüşten sonra protokol mensupları  grup halinde Tarsus Kültür Parkı (eski park) önüne geldiler. Burada Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibi tarafından gösterilerle karşılanan Tarsus protokolü daha sonar Kültür Park içindeki kermese katıldı..

Burada kermesin açılış kurdelesi Kaymakam Kadir Sertel Otcu, belediye başkanı Haluk Bozdoğan ve diğer protokol mensupları ile bir grup öğrenci tarafından alkışlar arasında kesildi. Yürüyüş ve açılışa ayrıca Tarsus ilçe Jandarma komutanı Binbaşı Mehmet Güler, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, Müftü Murat Akça, Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Ruhi Koçak, genel sekreter Ali Ukav, Ticaret Borsası temsilcileri, Borsa genel sekreteri Hasan Şanlı, SGK müdürü Süleyman Metin , Sosyal Hizmetler Müdürü Süleyman Metin, İş Kur müdürü Kürşat Dal, Kaymakamlık yazı işleri müdürü Hasibe Çetinay, Nüfus Müdürü Aynur Taşyürek, Tarsus Belediyesi Meclis üyesi Ali Boltaç ve Hakan Canan Can,  Orman işletmesi müdürü Muhammed Köse,  İlçe Tarım Müdürü Hayri Erdoğan, İlçe Sağlık müdürü Orhan Acehan,  Müze Müdürü Doğukan Alper, Kütüphane müdürü Ozan  Kaban,   Milli Parklar Müdüresi Özlem Kökcü,  Ziraat Odası başkanı Veyis Avcı,  Türk Silahlı Kuvvetleri Fahri Tanıtım Kurulu başkanı Elife Aslan,  29 Ekim Tarsus Kadınlar Derneği başkanı Tülay Tıkır Erpehlivan,  Türk Kadınlar Birliği Tarsus Şube başkanı Figen Aktan, Muharip Gaziler Derneği başkanı  Rasim Yuvarlakoğlu, Kuvayi Milliye Derneği başkanı  İsmail Taşgit, TARDOBDER Başkanı  Ümran Yıldırım,  Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği başkanı  Umay Kolay, bazı siyasi parti başkan ve yöneticileri, bazı belediye başkan aday adayları ile halk ve öğrenciler katıldı..

Kaymakam Otcu ve Belediye Başkanı Bozdoğan ile diğer protokol mensupları açılışın ardından standları gezerek  hem bilgi aldılar, hem de alışveriş yaptılar.

Türk Halk Müziği Derneği saz ekibi ve korosu ile solistlerden bazıları türküler söylerken, vatandaşlar ise hem türkülere eşlik ettiler hem de halaylar çekerek eğlendiler, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılını coşkuyla kutladılar.

İki gün açık kalan standlardaki satışlardan elde edilen gelirler depremzedeler için harcanacak.

0 Yorumlar

Yorum Gönder