TARSUS PLAJININ AÇILMASINA KİM ENGEL OLUYOR


 

TARSUS-HABER- Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsusluların plaja kavuşması için çalışmaları devam ettiğini ve çeşitli kanallar aracılığı ile halkın yanlış bilgilendirilmesi hakkında sert konuştu. Başkan Bozdoğan, Kulak Köyü’nde Tarsus Belediyesi’ne tahsis edilmiş tarım alanlarını işgal eden kişilerin, yasalara aykırı ekim yapmaları ve hiçbir ücret ödemeden ticari bir faaliyette bulunmak üzere dikim yapma eylemlerinden söz etti. 

Tahliye işleminin Tarsus Belediyesi talebiyle Tarsus Kaymakamlığı yetkilileri tarafından Tarsus Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerin de eşlik etmesiyle yapıldığını, plajda devam edilen çalışmaların engellemelere maruz kaldığını ve 400 bin nüfuslu bir kentin yaz döneminde kavuşmayı beklediği plajın açılmasının önüne geçildiğini ifade etti.

 

 

“BİZ YASAL OLMAYAN HİÇBİR ŞEY YAPMIYORUZ, TARSUS PLAJINA KAVUŞSUN DİYE ÇALIŞIYORUZ”

Haberlerin çarpıtılarak verildiğini ifade eden Başkan Bozdoğan, “Kulak Köyü'nde ekim yapan vatandaşlar ile görüştük. Emlak İstimlak Müdürümüz, İmar Müdürümüz, başkan yardımcılarımız ile birlikte durumu izah ettik. Buranın belediyenin hizmet alanı olduğunu, ekim yapmamaları gerektiğini söyledik. Şu an son ürün olan marullardan sonra çalışmaların başlayacağını ve ekim yapmamaları gerektiğini söyledik. Karpuz eken bir vatandaşımız da vardı. Mayıs ayı sonuna kadar izin verin çıkacağız dediler. İddia ettikleri gibi herhangi bir yere kira bedeli de ödemiyorlar. Bu hikâye 30 yıldır var. Yandaşlara peşkeş çekilmiş yerler buralar. Tamam dediler marulu kaldırdılar, sonra yeniden ekim yapmışlar. Biz de kaymakamlığa yazdık. Burayı kaymakamlık boşalttı, çünkü o alan plajına kavuşmak isteyen Tarsuslular için umut barındırıyor. Halkın tek bir sesi vardı, biz ne zaman denize gireceğiz? Biz yasal olmayan hiçbir şey yapmıyoruz, zorbalıkla itham ediliyoruz.  Bakın buraya yat limanı yapılıyor. Yine bir önceki mecliste 27 Aralık'ta Turizm Bakanlığı'nın devrini yaptığı şirkete devrettiği yeri yüce mecliste tek tek anlattım. Ben bizzat Akdeniz Belediyesi'nin meclisine de katılarak buranın tahsis işlemlerini bitirdik. Tarım yapan insanların ektikleri yerleri ortadan kaldırmakla suçlanıyoruz.” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder