Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı 'Buğday Taban Fiyatı Sevindirici'



Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Buğday Taban Fiyatları açıklanmasını ve verilen fiyatın sevindirici olduğunu söyledi.


Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı buğday taban alım fiyatlarını olumlu bir şekilde karşıladıklarını ifade etti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni oluşan kabineyle birlikte gerçekleştirdiği ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, çiftçilerin uzun süredir beklediği ve bir an önce açıklanmasını istediği buğday alım fiyatlarını duyurmasının ardından verilen taban fiyatı ve ton başı bin lira prim desteğine teşekkür eden Başkan Avcı,  "Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk kabine toplantısında yaptığı açıklamada, ekmeklik buğday için ton başına 8 bin 250 lira, arpa için ise ton başına 7 bin lira olarak TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi) alım fiyatlarını belirledi. Ayrıca, kayıtlı çiftçilere buğday için ton başına bin lira, arpa için ise ton başına 500 lira destek verileceğini söyleyerek, üreticileri sevindirdi" dedi.


Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, açıklanan buğday ve arpa fiyatlarını olumlu karşıladıklarını ve taban fiyatı ile ve destekleme priminin çiftçilere hayırlı olması temennisinde bulundu. temenni etti. 


Bereketli bir sezon temennisinde bulunan Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, Tarsus'ta yüz bin dekar alanda buğday ve 10 bin dekar alanda arpa üretiminin yapıldığını ve 450 bin ton buğday rekoltesi elde edileceğini vurguladı.


Tarsuslu çiftçilerin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı buğday alım fiyatlarından memnuniyet duyduklarını belirten Başkan Avcı, açıklanan taban fiyatının hayırlı ve uğurlu olması dileğiyle, çiftçilerin emeğinin karşılığını almasına ve tarımsal üretimin desteklenmesine önemli bir katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder