Tarsus’ta Rekor Yağış Görüldü, Başkan Bozdoğan Tüm Ekiplerini Seferber Etti

Tarsus’ta Rekor Yağış Görüldü, Başkan Bozdoğan Tüm Ekiplerini Seferber Etti
Tarsus’ta gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış, kent genelinde hayatı olumsuz yönde etkilerken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, taşkın ve sel felaketinin yaşandığı bölgelerde yoğun bir şekilde çalışan teknik ekiplerle birlikte sahadaydı.  

Meydana gelen olumsuzluklara karşı vatandaşların yaşadığı mağduriyeti gidermek adına oluşan hasarları yerinde inceleyen Başkan Bozdoğan, tüm ekipleri ile teyakkuzda olduklarını ifade ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, dün gece saatlerinde Tarsus’ta etkili olan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen taşkın ve su baskını sonrası sel felaketinin yaşandığı bölgelerde oluşan hasarları teknik ekipler ile birlikte yerinde inceledi. Tarsus’un mevsim normallerine göre çok yoğun bir yağışı sadece bir günde aldığına dikkat çeken Başkan Bozdoğan, selin etkili olduğu bölgelerde incelemelerde bulunup vatandaşları tek tek dinledi. Metrekareye 26 kilogram yağışın *6görüldüğü Tarsus’ta Tarsus Belediyesi tarafından tüm imkânlar seferber edildi.

 

KIRSAL MAHALLELERDE DE ÇALIŞMALAR İLK ANDAN İTİBAREN BAŞLADI

Tarsus Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne ve Muhtarlık İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler başta kırsal mahalleler olmak üzere büyük hasarların yaşandığı Altaylılar, Atatürk, Kavaklı, Killik Mevkii ve Tarsus genelinde vatandaşların yardımına koşarken Başkan Bozdoğan’da ekipleri ile birlikte sahadaydı.

 

“TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ”

Su baskını yaşanan bölgelerde incelemelerde bulanan Bozdoğan çalışmaları yerinde takip etti. Vatandaşlara moral veren Başkan Bozdoğan, “Tarsus’ta yoğun bir yağış meydana geldi. Küresel iklim değişikliğinin neden olduğu afette, metrekareye 26 kilogram yağış düştü. Şu ana kadar Tarsus Belediyemizin imkânları ölçüsünde mümkün olan her noktaya ulaşıp, yapılabilecek her şeyi yapmaya gayret ettik. Şu anda da tüm ekiplerimiz alarmda, gerekli çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” dedi

 

“TARSUS BELEDİYESİ OLARAK YANINIZDAYIZ”

Yağış ile ilgili uyarı nedeniyle hazırlıklı olduklarını ifade eden Başkan Bozdoğan , “Yağışın başlamasıyla birlikte sorunlu bölgelere ulaştık. Tüm imkânlarımızı vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için seferber ettik. Sorun yaşanan ev ve işyerlerindeki yağmur sularını tahliye ettik, istinat duvarlarının çökmesi sonucu su altında kalan araçları çıkarttık. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun, Tarsus Belediyesi olarak yanınızdayız.” diye konuştu.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder