Seçer ‘Etik Haftası’etkinliğine katıldı


 

MERSİN-HABER- Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ Genel Müdürlüğü tarafından ‘Etik Varsa Etki Var’ mottosuyla düzenlenen ‘Etik Haftası’etkinliğine katıldı.

Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, etik ilkelerin çocukları küçük yaşta öğretilmesi gereken, ilkeler olması gerektiğine dikkat çekerek, “Çocuklarımızı eğitelim. Bilimin peşinde gidelim, felsefe, psikoloji, ahlak dersi okuyalım” dedi.

 

4 yıllık görev süresi boyunca Mersin Büyükşehir’in toplum inindeki itibar, kalite ve beğenisinin düzenli bir şekilde artış gösterdiğine vurgu yapan Seçer, “Bu,bir belediye başkanının sokakta yalnız yürüyebiliyor, o belediyenin şeffaf olduğu, hesap verebilir olduğunu, kimseden korkmadığını çünkü korkacak hiçbir nedeni olmadığını anlarsınız” ifadelerine yer verdi.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iyi bir belediye olduğunun altını çizen Seçer, “Belediyemiz Türkiye'deki emsal büyükşehir belediyeleri içerisinde her gün kendine bir şey katabilen ve işini en iyi şekilde yapma gayreti içinde olan belediyelerin başında gelmektedir” dedi.

 

Kendisinin hizmet anlayışını anlayarak vatandaşlarına hizmet veren çalışanlarının kendisi için kıymetli olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Her zaman şunu söyledim; ortak ülküde yürüdüğüm çalışma arkadaşlarım benim için her zaman muteberdir. Benim gayem hizmet etmek; 10 ay sonra seçimlerde halkın karşısına çıktığım zaman başım dik, alnım açık olabilmek” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından‘Etik Varsa Etki Var’ mottosuyla düzenlenen ‘Etik Haftası’etkinliğine katılarak personel ile bir araya geldi.

 

Başkan Seçer, Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinlik öncesi Mersin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından hazırlanan resim ve heykel sergisini gezdi. Etkinliğe Başkan Seçer'in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları, daire başkanları ve çalışanları ile Mersin Üniversitesi akademisyenleri katıldı.Etik ile ilgili resim ve heykel sergisinin yere aldığı etkinlikte, Büyükşehir ve MESKİ Genel Müdürlüğü saha personellerinin yer aldığı Etik İmaj Videosu izletildi.

 

Başkan Seçer: “Temel ilkeler insanın ileriki hayatını şekillendirir”

Etkinlikte konuşan Başkan Seçer, zor bir süreçten geçildiğini ancak insanlarının umutlarını yitirmemesi gerektiğini ifade ederek, “Toplumun içerisinde yaşanan sorunların aşılmasının da temel unsuru, toplumun mutlu olması, enerjisini daima üzerinde taşıması; şu anda Türkiye’de olduğu gibi. Her şeyin çok iyi gittiği söylenemez. Muazzam gergin bir atmosferde, bir şenlik içerisinde yapılması gereken demokratik bir mücadeleyi sürdürmeye çalışıyoruz. Kendimizi sıkarak, sinir sistemimizi zorlayarak, ya sabır diyerek. Böyle bir toplumdan çıkacak enerjinin iyi olabilmesi için bu sorunları çözecek iradeyi de harekete geçirecek umudun, enerjinin olması lazım. Onun için her zaman diri olalım” dedi.

 

Seçimi kazandığı an işini çok iyi yapmak için kendini hazırladığını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Şöyle bir duyguya kapıldım; ‘Sanki sen bu belediyeyi 30 yıldır yönetiyorsun’. Bu kendiliğinden gelen bir duyguydu. Çünkü, belediye başkanlığı görevine başlarken bu işi çok iyi yapmak için kendimi hazırlamıştım. Enerjim çok yüksekti, işime dört elle sarıldım. Belirli bir yaşa gelmiş insanın etik kuralları, temel ilkeleri vardır. Aslında o temel ilkeler o insanı ileriki hayatında şekillendirir. Bir adam eğer çok güzel yalan söyleyebiliyorsa, söylerken de yüzü kızarmıyorsa o adamı 40’ından, 50’sinden sonra dürüst adam haline getiremezsiniz” diye konuştu.

Etik değerlerin insanların genetik yapısında var olan bir değer olduğuna değinen Başkan Seçer, “Biliyorsunuz bizim kamuda kullandığımız paralar, kaynaklar bizim kaynaklarımız değil. Hani duygusal gelebilir ama hep şu söylenir, dinimizde de vardır; ‘bana her şeyle gel ama kul hakkı yiyerek gelme’. Kamuda çalışan bir kişi; kul hakkı yemeyi, haramı, rüşveti, yolsuzluğu bir hayat biçimi haline getirmişse o çalışanı, o memuru belirli bir yaştan sonra siz ıslah edemezsiniz. Çünkü genetik kodlarında, kafasında yazdığı değerler sistemi öyle şekillenmiş” diye belirtti.

0 Yorumlar

Yorum Gönder