MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal’dan Teşekkür Ziyaretleri

MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal’dan Teşekkür Ziyaretleri
MHP Mersin Milletvekili Dr. Levent Uysal, MHP il teşkilatı ve MHP MYK Üyesi Serdar Soydan ile Mersin iş dünyasını temsil eden STK’larla bir araya geldi. Uysal, iş dünyasına seçimdeki destekleri için teşekkür etti.

14 Mayıs 2023 Pazar günü gerçekleştirilen 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) Mersin Milletvekili seçilen Dr. Levent Uysal, MHP teşkilatıyla birlikte Mersin’de teşekkür ziyaretleri gerçekleştirdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNE TAM DESTEK

Dr. Levent Uysal, MHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) Üyesi Serdar Soydan, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Gölgeli, 27’nci Dönem Mersin Milletvekili Baki Şimşek ve MHP Mersin teşkilatının katıldığı ziyaretlerde Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD), Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD), Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD), Mersin Girişimci İş Adamları Derneği (Mersin GİAD) ve MÜSİAD Mersin Şubesi’nde yetkililerle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Seçimlerde kendisine verilen destek için STK yöneticilerine teşekkür eden Uysal, Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’nin 2’nci turunda da Cumhur İttifakı’na destek istedi.

SANAYİ SEKTÖRÜ SÜRDÜRÜLEBİLİR KALKINMADA ÖNEMLİ ROL ÜSTLENİYOR

Levent Uysal gerçekleştirdiği ziyaretlerde, “Ben Mersinliyim. Burada doğdum, büyüdüm, okudum. Bu topraklara vefa borcum var. Memleketimize, elimizden gelen desteği vermek istiyoruz, kıymetini bilmemiz gereken topraklara sahibiz. Değerli iş insanlarımız ile biz projeler üretmeye hazırız. Beni bir kardeşleri, bir ağabeyleri, bir dostları olarak gördükleri ve destek verdikleri için çok teşekkür ediyorum. Sokakta insanlar beni gördüklerinde ‘Bizim Levent’ diye sesleniyorlar. Kendi aralarında ‘Bizim Levent’ diye bahsediyorlar. Bu beni inanılmaz mutlu ediyor. Umarım Mersin’i bu samimiyetle gönül birliği, elbirliği ve iş birliği ile hakkettiği değere ulaştırırız. İş dünyası ve sektörel birlikler, yerel ekonomilerin en önemli dinamikleridir. Sanayi sektörü büyüdükçe ve geliştikçe, Mersinimizin rekabet edebilirliği her geçen gün artış gösterecektir. Sanayi sektörü oluşturduğu katma değerle ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasında lokomotif nitelik göstermektedir” değerlendirmelerinde bulundu.

IRAK EN BÜYÜK 10’UNCU TİCARİ PARTNERİMİZ

Uysal, Türkiye Irak Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TISİAD) ziyaretinde şunları söyledi: “Türkiye 2021 yılında Irak'a 11,1 milyar dolarlık ihracat yaparken, Irak'tan 1,6 milyar dolarlık ithalat yapmıştır. İkili ticaret büyüklüğümüzün 12,8 milyar dolara ulaştığı Irak, en büyük 10’uncu ticari partnerimiz ve en yüksek net ihracatı elde ettiğimiz 5. ülkedir. Dolayısıyla iş insanlarımızın özverili çalışmaları ve ihracata olan katkıları ülkemiz için çok kıymetli. Ülkemizin ihracatına katkıda bulunan herkesi tebrik ediyor, elimizden gelen desteği vereceğimize de söz veriyorum.”

“MERSİN’E DEĞER KATACAĞINIZA İNANIYORUZ”

TISİAD Başkanı Mehmet Salih ÇEVİK; “Biz TISİAD olarak, sektörlerle ilgili her yıl zirve yapıyoruz, bu zirvelerde sizlerden de destek bekliyoruz. Her sektörden üyemiz var. Sektör bazlı projelerimiz var. Ziyaretiniz bizleri çok memnun etti. Yeni projelerle ülkemize hep birlikte değer katmaya devam edeceğiz” ifadelerini kulandı.

 MESİAD Başkanı Hasan Engin dernek hakkında bilgi vererek başladığı konuşmasında “Başta Mersin olmak üzere, Doğu Akdeniz bölgesinin ve ülkemizin kalkınması için ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda projeler yürütüyoruz. Mersin’e değer katacağınızı düşünüyoruz” dedi. MERYAD Başkanı Coşkun Doğmuş ise “Derneğimiz her sektörün şehrimizdeki en büyük yatırımcılarından oluşan, kalabalık olmayan ve zor üye kabul eden bir dernektir.  Yapmış olduğumuz projeler çok ses getiriyor. Yakın zamanda ‘Mavi Ekonomi’ adlı bir projeye hazırlanıyoruz. Sizlerin çözüm odaklı yaklaşımı ve birlikte gerçekleştirebileceğimiz projeler bizi şimdiden heyecanlandırdı” ifadelerini kullandı.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder