“İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu “ kitabı yayınlandı

“İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu “  kitabı yayınlandı
TARSUS-HABER- “İşgal Günlerinde Tarsus’ta Kamuoyu “ başlıklı araştırma kitabı yayınlandı.  Ayçin Ecem Doğruözoğlu’nun araştırmaları ile hazırlanan kitabın sponsorluğunu Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası üstlendi.

Kitabın tanıtım ve imza günü nedeniyle Ticaret ve Sanayi Odasında bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte konuşan TSO başkanı Ruhi Koçak “Pek çok ilklere ev sahipliği yapan Tarsus. 1. Dünya savaşından sonar yaşanan işgale karşı da mücadelenin başladığı öncü kentlerden biridir. bu süreçte 4. güç olarak tanımlanan basın, işgalci güçlerin hayatı zorlaştırdığı günlerde, Tarsus gazetesi adıyla siyasi, askeri, sağlık ve eğitim gibi gündelik hayata ilişkin konularda eleştirel bakış açısıyla toplumu aydınlatma görevini yerine getirmeye çalışmıştır.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası olarak Artik dönem, Osmanlı dönemi ve Cumhuriyet dönemini de içine alan Tarsus hakkındaki çalışmaları kapsayan eserlere destek oluyoruz. Bu kitap ile Kurtuluş savaşı döneminde basının üstlendiği görevlere ışık tutmaya çalışmaktayız. Yayının hazırlanmasında emeği geçen Ayçin Ecem Doğruözoğlu’na teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz” dedi.

AYÇİN ECEM DOĞRUÖZOĞLU’NDAN TEŞEKKÜR

Ayçin Ecem Doğruözoğlu’da “Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Tarih ve Anabilim Dalında 1919 yılında Tarsus’ta gündelik Hayat ve Tarsus gazetesinin kamuoyu oluşturma işlevi”  başlıklı yüksek lisans tez çalışması kapsamında hazırladığım bu eserin yayınlanmasında ve oluşmasında destek olan Doç. Dr. Yalçın Armağan’a Dr. Öğr. üyesi Özge Şahin’e, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e, annem Nurçin Armağan’a, babam Ramazan Armağan’a, eşim Umut Doğruözoğlu’na sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Uzun bir sürecin ve emeğin ürünü olan bu eserin daha fazla kişiye ulaşmasını ve literatüre kazandırılmasını sağlayan Tarsus ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak ve Fuat Togo’ya teşekkür ediyorum” dedi.

Haber: Yakup Boncuk / 05333248800

0 Yorumlar

Yorum Gönder