'Eskinin Yenisi Olur' Temalı Sergi Açılış Töreni İle Beğeniye Sunuldu

'Eskinin Yenisi Olur' Temalı Sergi Açılış Töreni İle Beğeniye Sunuldu
 Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun Tarsus Halk Eğitim Merkezi iş birliği 'El Sanatları Kursu' bünyesinde Ülker Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde düzenlediği 'Eskinin Yenisi Olur' temalı sergi açılış töreni ile halkın beğenisine sunuldu.

 

Açılış Töreni'ne Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus Emniyet Müdürü Ali Garanlı, Tarsus Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gürsoy, Hayırsever Ülker Aydın, El Sanatları Kursu Eğitmeni Fatma Beşen ve kursiyerleri, Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu, Tarsus Halkı ve basın mensupları katıldı.

 

Açılış kurdelesinin kesiminin ardından Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Protokolü ve tüm davetliler 'Eskinin Yenisi Olur' temalı sergiyi gezerek Eğitmen Fatma Beşen ve Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'ndan sergi ile ilgili bilgi aldı.

 

2014 yılından bu yana Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gönüllük esası ile faaliyetlerini yürüten Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu aktif yaş almanın ve sosyal yaşamın insan sağlığı ve alzheimer hastaları üzerindeki olumlu etkisine dikkat çekmek amacıyla Tarsus Halkı'nın talepleri doğrultusunda 'El Sanatları Kursu'nu aralıksız düzenliyor. 2022-2023 çalışma döneminin 'El Sanatları Kursu' kapsamında Eğitmen Fatma Beşen'in maharetli eğitimi ile kursiyerler çeyiz sandıklarındaki nostaljik anılarla dolu işlemelerle yep yeni ürünler üretti. El emeği göz nuru ile hazırlanan yeni ürünleri büyük bir özveri ve sevgiyle hazırladıklarını belirten Eğitmen Fatma Beşen Tarsus Protokolü'ne ve katılımcılara ürünlerin oluşum hikayesini anlattı. Tüm katılımcılara teşekkür ederek herkesi aktif yaş almaya 'El Sanatları Kursu'na davet etti.

 

'Eskinin Yenisi Olur' temalı serginin açılış töreni temenni ve toplu hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu. Sergi 24-25-26 Mayıs tarihleri arasında Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde açık kalacak.

Haber: Emine Gülname





 

0 Yorumlar

Yorum Gönder