E-Twinning Projesi.. “Gücümüzü Fark Et” Projesini Biliyor Musunuz?


 

E-TWİNNİNG  PROJESİ.. “GÜCÜMÜZÜ FARK ET” PROJESİNİ BİLİYOR MUSUNUZ?

Farklı ülkelerden 10 ortak öğretmen E-twinning projelerinde yer almak için  bir araya geldi. Projeye Türkiye'den katılan üyeler Burcu Tuğba YARAR(Proje Kurucusu), Ayşe EKTİ, Tuğba KASIM,  Emre Can BOZOĞLAN, Asiye BUZKUŞ, Bilge ŞENGÜN ve Şeydanur HAKVERDİ. Romanya'dan katılan üyeler Alexandra CIOBANU ve Alexandra-Elena BRUDARU. Polonya'dan katılan üye  Marta SIEKAŃSKA KOZŁOVSKA.

Proje özel gereksinimli öğrencilerin günlük yaşam becerileri hakkında bilgi veriyor..

PROJENİN AMACI NEDİR?

Ortakların amacı özel gereksinimli bireylerin toplum içinde bağımsız yaşayabilmeleri için temel yaşam becerilerini geliştirmek ve eğitim gereksinimleri, ilgileri ve yeterlilikleri doğrultusunda yeni öğrenmelerin gerçekleşmesini sağlayacak günlük yaşam becerilerinde kendi kendine yeterli hale gelmelerine yardımcı olmak, bağımsız yaşam becerileri kazandırmak ve bu kapsamda yapılan örnek çalışmaların desteklenmesini ve yaygınlaştırılmasını sağlamaktır.

Bu amaçla bir araya gelerek çalışmalarına başladılar

 

PROJENİN AŞAMALARI

 

İlk olarak proje logosu oylama ile belirlendi. Kurucu ve ortakların proje kapsamında ortaklaşa aldıkları kararlar ve faaliyetler öğrencilerin durumuna göre belirlenerek uygulandı.

Gerekli tüm izinler alındıktan sonra faaliyetler aylara bölündü. Tüm ortaklar işbirlikçi çalışma olarak tost yapma, market alışverişi, ağaç dikme, renkli çoraplarla meydan okuma, mandala boyama gibi etkinlikleri kendi ortamlarına, zamanlarına ve tabii ki öğrencilerinin durumlarına göre uyarlayarak gerçekleştirdiler.

Projenin yapım esnasında, bazı öğrenci ve öğretmenler için yeni bir deneyim, bazıları içinse gelişimde aktif rol alma fırsatı oldu. E-twinning öğrencilere yaşam kalitelerini artırma fırsatı sundu. İletişim, temel beceriler ve sosyal yönlerde birçok yeni deneyim kazandırdı.

 

ONLAR NE UMUYOR?

 

Öğretmen ve öğrenciler, proje kapsamında yaygınlaştırdıkları etkinliklerin diğer öğrenci ve öğretmenlere örnek olmasını ve sonunda bu proje ile kalite etiketi almayı umuyorlar.

 




0 Yorumlar

Yorum Gönder