Başkan Bozdoğan; “Yanlış Hesap Bağdat’tan Döner”

Başkan Bozdoğan; “Yanlış Hesap Bağdat’tan Döner”

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan Başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Daha önce birçok kez meclise getirilen ve birçok kez meclis üyelerince reddedilen ortak hisseli taşınmazın kat karşılığı inşaat sözleşmesini içeren evrakın Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından hukuki süreci başlatılmıştı. Israr kararı alınmasına rağmen reddedilen ve böylelikle kamu hizmeti aksatıldığı gerekçesi ile konuyu yargıya intikal ettiren Başkan Bozdoğan, davayı kazandı.  Başkan Bozdoğan “Yanlış hesap Bağdat’tan döner” diyerek “Bizler, Tarsus halkının, esnafının, gençlerinin, kadınlarının sesi olmak için 4 yıldır bu koltukta oturuyoruz. Onların talepleri ve düşüncelerini kendi siyasi düşüncelerimizden ve yaşam felsefemizden üste koymak ve bu talepleri hayata geçirmek için olanca gücümüzle çalışmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

 

Tarsus Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti. Müdürlüklerden ve komisyonlardan gelen maddeler görüşüldü. Geçtiğimiz aylarda Tarsus Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçesinin denkleştirilmesi amacıyla meclise Atatürk Mahallesi’nde bulunan ve imar uygulama planı ile Tarsus Belediyesi’ne geçen alanda bulunan taşınmazın hissedarı Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile   "Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" yapılması konusunu içeren teklif getirilmişti. Evrak taşınmazı hissedara doğrudan satmak yerine belediyeye daha fazla kar etmek için getirilmiş ancak meclis üyelerince Başkan Dr. Haluk Bozdoğan’ın ısrar kararına rağmen birçok kez reddedilmişti. Bu kapsamda Başkan Bozdoğan kamu hizmetinin aksatılmasına neden olduğu gerekçesiyle konuyu yargıya intikal ettirdi. Yargı sürecinin ardından gerekçeler değerlendirilerek Başkan Bozdoğan’ın haklı olduğuna karar verildi ve yürütme durduruldu.  Yürütülmesinin durdurulmasına karar verilmesi nedeniyle, Atatürk Mahallesi’nde bulunan taşınmazdaki Tarsus Belediyesi’ne ait hisse için, taşınmazın hissedarı olan Mevsim Mağazacılık Bilgisayar Tekstil Dayanıklı Tüketim Malları İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. ile   "Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" yapılması konusunda belediye encümenine yetki verilmesi ile ilgili teklif oy birliği ile kabul edildi.

 

“TARSUS’UN HAYALLERİNİN YIKILMASINA GÖZ YUMMAK YERİNE HUKUKEN GEREKLİ BAŞVURULARIMIZI TAMAMLADIK”

 

Başkan Bozdoğan hukuki süreci anlatarak, “Şunu açık yüreklilikle söylüyorum, ret gerekçeleri ne olursa olsun, meclis üyelerim dilekçede verse meclisin kararlarına saygı duyarak, ancak katılmayarak, konuyu kendi bünyemizde değerlendirmeye ve olayın hukuki boyutlarına çalışmaya başladık. Bir tarafta Tarsus halkı bir tarafta Tarsus Belediyesi’ne aynı halk tarafından seçilmiş Tarsus Belediye Meclisi.  Bizler, Tarsus Belediyesi idaresi olarak bu duruma kayıtsız kalmak, üstünü örtmek ve Tarsus’un hayallerinin yıkılmasına göz yummak yerine konuyu mahkemeye taşımayı öngörerek, hukuken gerekli başvurularımızı tamamladık.” ifadelerini kullandı.

 

“DOĞRU YOLU BULMAYA ÇALIŞTIK VE KAZANDIK”

Sözlerine devam eden Başkan Bozdoğan, “Bu sürede de boş durmadık.  Yeniden hesabımızı kitabımızı yaptık.  Acaba biz mi yanlış yapıyoruz, bizim aldığımız karar mı yanlış diyerek kendimize özeleştirilerde bulunarak, doğru yolu bulmaya çalıştık. Ve tüm bu uğraşlarımız sonuç vererek, idare mahkemesinden bir yanıt geldi. Yanlış yapmadığımız, kısaca yanlış hesabın Bağdat’tan döneceğini bildiriyordu.  Sadece kaybedilen biraz zaman oldu.” ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder