Vahap Seçer, Mut’a ‘çıkarma’ yaptı

MERSİN-HABER- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut’a ‘çıkarma’ yaptı. Seçer, Mut’ta esnaf, vatandaş, üreticiler ve partililerle bir araya geldi. Mut halkının sorun ve taleplerini dinleyen Seçer, Mersin’in her bölgesine ayrım yapmaksızın hizmet götürdüklerini vurgulayarak, vatandaşların talepleri için de gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

 
Başkan Seçer’in Mut’ta ilk durağı CHP İlçe Başkanlığı oldu. Burada partililerle bir araya gelen Seçer, CHP’lilerin Mustafa Kemal’in peşinden giden insanlar olduklarına dikkat çekerek Biz benliğimizi, hayatımızı milletimize harcayacak ferasette, cesarette ve yürekte insanlarız. Kimsenin endişesi olmasın” dedi.
 
Göreve geldikten sonra hiçbir şekilde ayrım yapmaksızın Mersinlilerin tamamına adaletli hizmetler sunduklarını söyleyen Seçer, 15 Mayıs sabahından itibaren Türkiye’nin de tıpkı Mersin’de olduğu gibi başarılı çalışmalarla tanışacağını belirterek Mersin’i hangi noktadan alıp hangi noktaya getirdiysek, Türkiye'mizi de çok iyi noktalara getireceğiz” diye konuştu.
 
Seçimlerin kazanılması için herkesin çok çalışıp az konuşması gerektiğini ifade eden Başkan Seçer “Herkes kolları sıvayacak, hedefe odaklanacak. 14 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nı iktidar çıkaracağız” ifadelerini kullandı.
 
Partililere ‘Bayrak istismarı’ , ‘Milliyet istismarı’ gibi tuzaklara düşmemeleri uyarısında da bulunan Başkan Seçer “Ülkemizi kimse bizden fazla sevmiyor. Ulu Önder’in kurduğu partinin mensuplarıyız. Başımız dik, alnımız açık. Bunu da herkes böyle bile. 15 Mayıs’ta zafer bizim olacak”dedi.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 14 Mayıs seçimleri öncesi Mut ilçesine ‘çıkarma’ yaptı. Beraberinde Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve Milletvekili Adayları Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Mehmet Gültekin Uğur ile Mut halkına hitap eden Başkan Vahap Seçer, CHP’nin 14 Mayıs seçimlerindeki ilk seçim ofisinin açılışın katıldı. 
 
“11 Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de tarih yazıyor”
İlk olarak CHP Mut İlçe Başkanlığı’nı ziyaret eden Başkan Seçer burada partililer ve vatandaşlar ile bir araya geldi. Vatandaşların taleplerinin bilgisi dahilinde olduğunu ifade eden Başkan Seçer, kendisine ulaşan iki istektenbirisi olan dere ıslahı peyzaj çalışmasıyla ilgili olarak “Projemiz hazır. İcraatta hazır. Biz zaten icraat yapan belediyeyiz, icraat yapan belediye başkanlarıyız. 11 Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de tarih yazıyor. Dere ıslahı işinin ihalesi de yapıldı. Her şey tamam, sadece yüklenici firma gelecek burada projeyi uygulamaya başlayacak. Çok hoşunuza gidecek bir proje olacak. İnşallah gelecek yıl bu zamanlardan önce bitireceğiz. Beraber yine burada açma imkanımız olacak” dedi.
 
Biz benliğimizi, hayatımızı milletimize harcayacak ferasette, cesarette ve yürekte insanlarız”
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan gittiklerini söyleyen Başkan Seçer “O yemedi, o saraylarda yaşamadı, o etrafını karun gibi zengin etmedi. Devleti, Cumhuriyet’i, kurumlarını kurdu, demokrasiyi hatırlattı. Biz onun peşinden gidiyoruz. Biz ne yemek içmek, ne kul hakkına tenezzül etmek..Biz benliğimizi, servetimizi, malımızı, mülkümüzü, sağlığımızı, hayatımızı milletimize harcayacak ferasette, cesarette, yürekte insanlarız. Kimsenin endişesi olmasın” ifadelerini kullandı.
 
“Türkiye'mizi çok iyi noktalara getireceğiz”
Görevde olduğu 4 yıl boyunca Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşların acı ve mutlu günlerinde onlarla hemhal olduklarınıdile getiren Seçer, “İnsanlarımızın yoksulluğunu paylaştık, Evdeki hastasına baktık, ürettiği ürünleri sağlıklı olarak pazara getirsin diye köylerin yollarını yaptık. Yüksek verim alsın diye sulama boruları dağıttık. Fide, fidan dağıttık, ilaç, gübre dağıttık. İnşallah 15 Mayıs sabahı iktidara geldiğimizde Türkiye’yi bu anlayış ile yöneteceğiz. Mersin’i hangi noktadan alıp hangi noktaya getirdiysek,Türkiye’mizi de aldığımız noktadan çok kısa bir süre içerisinde çok iyi noktalara getireceğiz. Türkiye'de bir değişime, her alanda bir dönüşüme ihtiyaç var” diye konuştu.
 
Kanunun, nizamın olmadığı bir ülkede yaşamanın Türk toplumunun genetik kodlarına uygun olmadığına vurgu yapan Başkan Seçer “Sesimizi çıkarmayıp oturalım mı? Hayır! Türkiye bir hukuk devletidir. Burası demokratik bir ülkedir, Atatürk’ün ülkesidir. Refahı eşit paylaşmamız lazım. Çiftçinin, işçinin çalışması üretmesi, hakkını alması lazım. O zaman hep beraber Türkiye'deki değişime, dönüşüme katkı sunmak zorundayız” dedi.
 
“14 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nı iktidar çıkaracağız”
Milletvekili adaylarının belirlendiğini ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı tarafından 13. Cumhurbaşkanı Adayı olarak açıklandığını hatırlatan Başkan Seçer şunları kaydetti:
“İnşallah onu Türkiye’nin 13. Cumhurbaşkanı yapacağız. Millet İttifakı ile beraber her alanda Türkiye’nin önünü açacak projelerin altına imza atacağız. Millet İttifakı ile beraber yürüyoruz. İyi Parti Millet İttifakı’nın bir mensubudur. Daha önce de işbirliği yaptığımız Türkiye’nin önemli bir siyasal kurumudur. Çok değerli Sayın Genel Başkanı Meral Akşener ile beraber son 4 yılda Türkiye’nin demokrasisini değiştirecek, Türkiye’yi saptığı yanlış yoldan çıkaracak bütün çabaların içerisinde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber yol arkadaşlığı yapmıştır. Bu emeklerin zayi olmaması lazım. Dökülen alın terinin boşa gitmemesi lazım. Seçime 1 ay kaldı. Herkes kolları sıvayacak, az konuşacak çok iş yapacak. Az konuşacak bunları düşünecek, hedefe odaklanacak, 14 Mayıs'ta sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu’nu Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nı iktidar olarak çıkaracak.”
 
Kendisinin 4 yıl önce Mersinlilerin desteği ile Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu ve 1 yıl sonrasında yeniden sandığa gidileceğini ifade eden Seçer, “O dönemde rakip siyasi partiler ‘CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanırsa ayrımcılık siyaseti yaparlar’ gibi söylemlerde bulunarak terörle yattılar, terörle kalktılar. Belediye hizmetlerine dair bir şey demediler. Biz de ‘Biz size hizmet için geliyoruz. Her şeyden önemlisi biz hepinizi seviyoruz. Hepinize sevgi, saygı göstermek için geliyoruz. Hepinizin acısını paylaşmak için geliyoruz’ dedik ve seçimi kazandık. Onların değil, bizim dediğimiz gibi oldu. İnsanlar Mersin’de, Anamur'dan Tarsus’a, Mut’tan Çamlıyayla’ya kadar adaletli hizmeti gördü. İnsan, köy, oy vermiş vermemiş ayrımı yapmadan, mezhep, meşrep ayrımı yapmadan Mersin Büyükşehir Belediyesi hizmet yaptı” dedi.
 
“Ülkemizi kimse bizden fazla sevmiyor”
Sözlerine “Ülkemizi kimse bizden fazla sevmiyor” diyerek devam eden Başkan Vahap Seçer, “Bayrak istismarına, milliyet istismarına, bu tuzaklara düşmeyin. Tekrar söylüyorum; bu ülkeyi kuran, ulusal kurtuluş savaşını veren iradenin, kadroların, Ulu Önder’in kurduğu partinin mensuplarıyız. Başımız dik, alnımız açık. Bunu da herkes böyle bile. 15 Mayıs’ta zafer bizim olacak” diye konuştu.
 
Seçim ofisi açılışına katıldı
Mut’ta 14 Mayıs seçiminin ilk seçim ofisi açılışına katılan Başkan Seçer burada yaptığı konuşmada ise Cumhuriyet Halk Partisi’nin sadece mensuplarına değil tüm Türkiye’ye çok büyük emek verdiğini söyledi. Başkan Seçer “Biz partimizin, Ulu Önder’imizin, asla yüzünü kara çıkartmayacağız. Şanlı tarihine uygun siyasetçiler, yöneticiler olacağız. Çok şükür ki Mersin’de bunu gerçekleştirdik. Türkiye'de de gerçekleştireceğiz. 14 Mayıs günü çok önemli. Seçim yarışı demokrasilerde normaldir. Ama şu anda Türkiye'nin içinde bulunduğu anormal demokrasilerde de anormal bir seçime giriyoruz. Bu hassasiyeti iyi bilmenizi istiyorum. Millet İttifakı ile beraber yürüyoruz. Mut ölçeğinde, Türkiye ölçeğinde, fark etmiyor, hepimiz birbirimize yardımcı olacağız. Allah yolumuzu açık etsin. Mahçup olmadan bitirmemiz lazım. Millet İttifakı’nı iktidar, Kemal Kılıçdaroğlu’nu Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.
 
Antmen: “Tek adam rejimine son vermek için çok çalışmalıyız”
CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, seçim süreci boyunca Millet İttifakı parti örgütlerine önemli görev düştüğünü belirterek, “Çok çalışmak zorundayız. 21 yıldır Türkiye'yi saray iktidarıyla yöneten, otoriter ve totaliter bir rejime, bir ‘Tek adam rejimi’ne son vermek için her birimiz, hepimiz ayrı ayrı çok çalışmak zorundayız. 14 Mayıs bildiğiniz diğer bütün seçimleri unutturacak bir seçim olacak. Size söz 15 Mayıs’ta Türkiye’ye yine baharlar gelecek, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’ni Çankaya’dan yönetecek” diye konuştu.
 
Kış: “15 Mayıs sabahı Türkiye’yi yönetmeye adayız”
CHP Mersin Milletvekili Adayı Gülcan Kış ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile birlikte sık sık Mut’u ziyaret ettiğini belirterek “Bugün Cumhuriyet Halk Partimizin 28. Dönem Milletvekili adayı olarak aranızda olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum. Dört yıllık Meclis üyeliği süresi boyunca Başkanım Vahap Bey’le beraber çalışmanın deneyimi ve birikimini elde etmiş oldum. Ben yerelde elde etmiş olduğum bu deneyimi, Türkiye’de ve Mersin’de yaşanan sorunları TBMM çatısı altına götürmek adına bu yolda çalışmaya devam edeceğim. Partililer olarak, kadınlar olarak sorunlarımızı da çözümlerini de biliyoruz. Bugüne kadar sadece sorunları bilip, iletmekle mükellef olduk. Ama 15 Mayıs sabahında iktidar olduğumuzda Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğünde artık söz sahibi olarak biz Türkiye’yi yönetmeye adayız” dedi.
 
Dinçer: “Bu düzenin değişmesi lazım”
CHP Mersin Milletvekili Adayı Talat Dinçer ise, “Uzun yıllar görev yaptıktan sonra baktık ki ülke elden gidiyor, esnaflarımız ekonomik zorluk içerisinde, üniversite mezunu gençlerimizin hepsi iş kapısını bekliyor. Bu ülkenin, bu kötü gidişatına dur demek için biz de bir tarafından tutalım dedik. Ve bugün ülkenin kurtarılması için bu rejimin değiştirilmesi için ve geleceğimizin sağlanması için, doğru ekonomi politikalarının uygulanması için ben de bu yola girdim. Güvencemiz sizlersiniz. Bu düzenin değişmesi lazım. 14 Mayıs günü elimizi vicdanımıza koyup, çoluğumuzun çocuğumuzun geleceği için, bu mevcut halkımızın normal bir yaşam sürmesi için bu düzeni değiştirmemiz gerekiyor. Onun için hep beraber 14 Mayıs’ta sandığa gideceğiz, 15 Mayıs’ta inşallah çok güzel baharlar gelecek” ifadelerini kullandı.
 
Uğur: “Fazla laf değil, çok iş yapmak için buradayım”
CHP Mersin Milletvekili Adayı Mehmet Gültekin Uğur da ‘Az laf çok iş’ vurgusu yaparak, “Ben de fazla laf değil, çok iş yapmak için buradayım. Öncelikle; bu seçimin bir rejim seçimi olduğunu bilmenizi isterim. Bunlar gelirken sadece Cumhurbaşkanlığı yetkilerinin artacağına dair sözler vermişlerdi. Ama şu anda görüyoruz ki artık rejimimiz değişiyor ve bu değişime izin vermeyeceğiz. Hak, hukuk, adalet için başlıyoruz” dedi.
 

0 Yorumlar

Yorum Gönder