Tarihi Alanda Sanat Dolu Etkinlik

Tarihi Alanda Sanat Dolu Etkinlik

Yaklaşık 1 sene önce BaÅŸkan Vahap Seçer öncülüğünde kurulan, Mersin BüyükÅŸehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler Daire BaÅŸkanlığı bünyesindeki ‘Tarsus’a DeÄŸer Katanlar Kurulu’nun’ (TADEKA) yeni hizmet binası, resim sergisi ile açıldı.

Tarihi Tarsus Evleri’nin de bulunduÄŸu Kızılmurat  Mahallesi’nde, St. Paul Kuyusu bitiÅŸiÄŸinde yer alan tarihi sokaktaki evin düzenlenmesiyle oluÅŸturulan TADEKA hizmet binası, 15 Nisan Dünya Sanat Günü dolayısıyla, ‘Sanat Ä°yileÅŸtirir’ konulu resim sergisiyle birlikte sanatseverlerin hizmetine girdi.

 

Küratörlüğünü Ãœmit Aslan’ın yaptığı sergide, 26 sanatçının 50 eseri bulunuyor. BüyükÅŸehir Belediyesi Kent Orkestrası sanatçılarının seslendirdiÄŸi klasik müzik eÅŸliÄŸinde açılan sergiye, Tarsus’a DeÄŸer Katanlar ve Mersin’e DeÄŸer Katanlar Kurulları’nın üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve sanatseverler yoÄŸun ilgi gösterdi. Amerika’dan Türkiye’ye gelen ve Tarsus’un tarihi alanlarını gözlemleyen gezginlerin de iÅŸtirak ettiÄŸi sergi, 30 Nisan’a kadar açık kalacak.

 

Gökayaz: “Tarsus’u, kültürün ve sanatın merkezi haline getirmek istiyoruz”

 

Sergi salonlarının yanı sıra, toplantı salonunun da yer aldığı TADEKA binasının bahçe bölümünde gerçekleÅŸen açılış töreninde konuÅŸan Mersin BüyükÅŸehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, sanatın iyileÅŸtirici gücüne dikkat çektiÄŸi konuÅŸmasında, “BaÅŸkanımız Vahap Seçer’in selamlarını ve sevgilerini iletmek istiyorum. Bugün 15 Nisan Dünya Sanat Günü. Bizler de sanatın iyileÅŸtirici gücüne inanıyoruz. Biliyorsunuz, yakın zamanda çok büyük acılar ve sıkıntılar yaÅŸadık. Ve bu sıkıntıları üzerimizde halen hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TADEKA binasının sanata büyük katkı saÄŸlayacağına inandığını kaydeden Gökayaz, “Bu sergiye katkı saÄŸlayan bütün ressamlarımıza teÅŸekkür ediyoruz. Gerçekten Tarsus’un bu anlamda çok ciddi bir potansiyeli var. Bunun farkındayız ve bunu geliÅŸtirmek için daha fazla ÅŸeyler yapmamız gerektiÄŸinin de bilincindeyiz. TADEKA binası, aslında bu anlamda yapılacak birçok çalışmanın da temeli olacaktır. Yakın zamanda farklı çalışmalarımız olacak. Bu alanları geniÅŸleterek, Tarsus’u kültürün ve sanatın bir merkezi haline getirmek istiyoruz. Çünkü Tarsus gerçekten de bunu hak ediyor. Bu çalışmaların da devam edeceÄŸini belirtirken, herkese katılımlarından dolayı teÅŸekkür ederim” diye konuÅŸtu.

 

HasoÄŸlu: “Sanata ve sanatçıya deÄŸer veren toplumlar, insana ve doÄŸaya da deÄŸer verir”

 

TADEKA Plastik Sanatlar Kurulu üyesi Lütfi HasoÄŸlu ise, Dünya Sanat Günü’nde kendilerini yalnız bırakmayan tüm sanatseverlere teÅŸekkür etti.

 

HasoÄŸlu, “Sanata ve sanatçıya deÄŸer veren toplumlar, insana ve doÄŸaya da deÄŸer verir. Sanatın kentle olan bağını saÄŸlayacak, Tarsus’u bir sanat kenti yapacak TADEKA binasını Tarsuslu sanatçılara kazandıran, çalışmamıza uygun koÅŸullar ve olanak saÄŸlayan deÄŸerli BaÅŸkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Genel Sekreter Yardımcımız Sayın Serdal Gökayaz’a, Kültür ve Sosyal Ä°ÅŸler Daire BaÅŸkanlığı Koordinatörü Sayın Bengi Ä°spir Özdülger’e ve emeÄŸi geçen herkese teÅŸekkür ederiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

 

Aslan: “Tarsus’un böyle bir galeriye ihtiyacı vardı”

 

KonuÅŸmasına teÅŸekkürle baÅŸlayan sergi küratörü Ãœmit Aslan, “TADEKA binası eminim ki, Tarsus’ta sanatın oluÅŸumu ve geliÅŸimi ile ilgili bundan sonraki adımlar için çok güzel bir lokomotif olacaktır. Buna Tarsus’un ihtiyacı vardı. Çünkü elimizde bir tek Mehmet Bal Sanat Galerisi var. Onun dışında bir galerimiz yoktu. Åžu an güzel bir galeri daha açıldı. Bundan sonraki sanatsal etkinliklerde de, hepinizi bir arada burada görmeyi umuyoruz” dedi.

 

TADEKA’nın; Plastik Sanatlar; Edebiyat; Müzik ve Sahne Sanatları; Kent AraÅŸtırmaları ve Kent BelleÄŸi; Felsefe ve Arkeoloji; Sinema, FotoÄŸraf, Karikatür; Turizm ve Gastronomi ile Spor Kurulu olmak üzere toplam 8 alt kurulu bulunuyor.

0 Yorumlar

Yorum Gönder