Seçer: Tarsus Tarsus Olalı Bu Kadar Kaliteli Yollarla Tanışmadı


 TARSUS-HABER- Mersinlilerin hiç görmediği yol çalışmalarını gerçekleştirdiklerini de vurgulayan  Büyükşehir belediye başkanı Vahap  Seçer, 2022 yılında 1,5 milyon ton asfalt kullanıldığını, 2 bin 200 kilometre sathi kaplama yapıldığını söyledi. 


Seçer, " Tarsus'a ilk kez 2 bin 200 metre bulvar açan yönetim biziz. Tarsus Tarsus olalı bu kadar kaliteli yollarla tanışmadı. Bunun da hakkını verin. Mersin de Mersin olalı bu kadar kaliteli yollarla tanışmadı. Bizim dönemimizde tanıştı. Ben bunu her gittiğimde duyuyorum. Anamur'a gidin. Anamur sahil yolunu da yaptık. Yani tarihinde olmadığı kadar güzel altyapı yaptık. Gülnar'a da Mut'a da Yenişehir'e de Akdeniz'e de. Mesele sadece yeni yol açmak değil. Her yere yol açamazsınız, ihtiyacı olan yerlere açarsınız. Mevcut yolların ihyasından bahsediyorum. Mevcut yollara bakın. 3. Çevreyolunu yeniliyoruz. 4 Çevreyolunu yeni açtık. 7 Kardeşler kavşağında biten yolu GMK'ya, D-400'e bağlıyoruz. Şimdi 980 metrelik bölümü bitti. Karayollarından bir rakam verebilir misiniz 4 yılda Mersin'de ne kadar yol açtı? Beni eleştirenler şu otoyolu bir yapsalar keşke. 2 bin 200 kilometre sathi kaplamayı, 1,5 milyon ton asfaltı beğenmiyorsunuz" diye konuştu."İyi sonsuza gider. Tarım da bunu hak ediyor"Tarımsal destekleri her zaman artıracak çalışmalar yapacaklarını söyleyen Başkan Seçer, "İyi sonsuza gider. Tarım da bunu hak ediyor. İyi işler yaptığımızı da bilmenizi istiyorum. Hayvancılık, sulama borusu, fide, fidan desteği, her alanda sonuç alıcı çalışmalar yaptığımızı söyleyebilirim. Bir araba garajda kapalı kalırsa arıza yapar mı? Sorun yapar mı? Demek ki biz çalışan arabayız. Arıza yapmamız da olasıdır. Arıza yapıyoruz, alet ekipman eskiyebilir, herhangi bir sorun olabilir ama yol alıyoruz. Araba yol alıyor bu önemli, yatmıyor garajda" dedi."Sosyal hizmetlerin bütçesi 8-9 kat arttı"Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesinin bütçesinin 4 kat arttığını fakat sosyal hizmetlere ayrılan bütçenin 8-9 kat arttığını belirterek, "Bizim farkımız bu. Ben de bu konuda olumlu yaklaşıyorum. Dönemsel olarak özellikle pandemi bunu gerektirdi. Deprem dolayısıyla yaşadıklarımız. Belki ona ilave bütçe arttıracağız. Çünkü evdeki hesap çarşıya uymuyor bu anlamda da" şeklinde konuştu."


Çalışma arkadaşlarımdan son derece memnunum"Belediye personelinden memnun olduğunu da kaydeden Seçer, "Siyasi mülahazalarla yapılan toplu sözleşmeler, sırf 'çalışana şirin görüneyim, seçime yönelik hamle yapayım' diye yapılan çalışmalar üst üste birikiyor, koca bir sorun dağı haline geliyor belediyelerde. Şu anda biz de en düşük ücret sosyal hakları ile beraber bir yıla vurduğunuz zaman ortalama 10 bin 300 lira, bu en taban ücret. Ben personellerimden, çalışma arkadaşlarımdan son derece memnunum. Onların da alın terlerinin, emeklerinin karşılığını hakça alması yönünde çalıştığımı bilmelerini isterim" ifadelerini kullandı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder