'Sağlıklı Mutfak İle Sağlıklı Yaş Almanın İpuçları' konulu sunum yapıldı


 TARSUS-HABER- Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'nun düzenlediği 'Sağlıklı Mutfak İle Sağlıklı Yaş Almanın İpuçları' konulu sunum Uzman Fizyoterapist Hülya Bozoğlu ve Tarım İşletmecisi Betül Zaman'ın anlatımıyla Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde gerçekleşti.

Uzman Fizyoterapist Hülya Bozoğlu sunumunda; beslenme, fiziksel iyilik hali, ve ruhsal iyilik hali konularına değindi. Ağır metaller ile ilgili bilgilendirme yaparak ağır metallerin insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsetti. İndikatör dokuları (kan, ter, saç, tırnıklar, idrar, daita) ve beyin bağırsak ilişkisi ile birlikte ağır metallerin alzheimer hastalığına olumsuz etkisini anlattı. Ağır metallerin vücuttan nasıl atıldığını açıklayarak kimyasaldan uzaklaşmanın, egzersiz yapmanın ve nefes tekniklerinin önemine dikkat çekti. Ağır metallerden korunmanın metodlarını dile getirdi. Sağlıklı yaş almanın sırrının sağlıklı mutfakta olduğunu belirterek katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Tarım İşletmecisi Betül Zaman sunumuna kendini tanıtarak başladı. Sağlıklı mutfak önerilerini sunarak vücudumuz sürekli yenilenir, yeniden şekillenir dedi. Ne yiyorsak o olduğumuzu hatırlatarak yediklerimizin genlerimizi etkilediğinden bahsetti. Bugün yediğimiz besinlerin torunlarımızın hastalıkları olarak ortaya çıktığına vurgu yaptı. Besinlerin genetiğinin ve hayvancılığın değiştirildiğinin üzerinde durdu. Değişik pişirme tekniklerinin ve besinleri doğal halinden uzaklaştırmanın zararlarını dile getirdi. Ünlü İngiliz Aşçı Jamile Oliver'in McDonald's'a karşı kazandığı davayla McDonald's hamburgerlerinin içindeki et'in hayvansal yağ hamuru ve amonyak olduğunun kanıtlandığının bilgisini verdi. Sağlıklı mutfak, sağlıklı besinler, mutfaktaki tehlikeler, mutfakta kullanılması doğru-ideal eşyalar, yiyecekleri sağlıklı hazırlama-pişirme-saklama teknikleri konularını anlattı. Tarımdaki tehlikeleri söyledi. Pestisitlere maruz kalmanın sınırlarını ile birlikte sebze ve meyvelerden pestisitleri temizlemek için yapılması gerekenleri dile getirdi. Hipokrat'ın Beslenme doğru ise ilaca gerek yok, beslenme yanlış ise ilacın faydası yok sözü ile sunumunu bitirdi. Katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

'Sağlıklı Mutfak İle Sağlıklı Yaş Almanın İpuçları' konulu sunum hediye takdimi ve hatıra fotoğrafının çekiminin ardından son buldu.

Emine KUREN

0 Yorumlar

Yorum Gönder