Mersin Büyükşehir, 2 Kişinin Hayatını Kaybettiği Yangın’la İlgili Açıklama Yaptı

Mersin Büyükşehir, 2 Kişinin Hayatını Kaybettiği  Yangın’la İlgili Açıklama Yaptı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, önceki gün Toroslar İlçesine bağlı Buluklu Mahallesi’nde meydana gelen ve 2 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangın vakası sonrasında yazılı bir açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Öncelikli olarak yaşamını yitiren 2 vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşımıza acil şifalar, yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza baş sağlığı dileklerimizi sunuyoruz. Müessir olayda 2 evladımızın yaşamını yitirmiş, bir tanesinin de ağır yaralı olarak tedavi görüyor olmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı ekiplerimiz söz konusu yangınla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi tarafından birimimize iletilen ihbarın ardından tam teşekküllü araçlarımız (Araç üzerinde 6 adet B Tipi hortum 20 mt, 4 adet C tipi hortum 20 mt, 1 adet Teleskopik merdiven -açıldığında en az 3600 mm oluyor- 1 adet 92 parça dolu takım çantası, 2 adet B – C, 2 adet C – D adaptör, 6 kg’lık yangın söndürme cihazı, 2 adet ABC tipi rekor anahtarı, 50 metre çıkrık hortumu, aracın karoseri üzerinde 1 adet 9 metre uzunluğunda en az 150 kg taşıma özelliğine sahip alüminyum malzemeden mamul, basamak yerleri kaymayı önleyecek kauçukla izole edilmiş teleskopik makaralı-ipli seyyar merdiven , 12 metre seyyar merdiven) ile derhal harekete geçmiş ve yaklaşık 11 dakika sonra ilk ekibimiz olay yerine intikal etmiştir.

İlk ekibimizin ardından 4 ayrı ekibimiz de hemen akabinde olay yerine ulaşmış, yangına müdahale etmeye yetkin ve tecrübeli memurlarımız yangına derhal müdahale etmişlerdir.

Ekiplerimiz olay yerine ulaştıktan sonra yangına hemen müdahale etmekle birlikte, yaptıkları ilk incelemede yangının en üst seviyeye ulaştığı ve bir üst kata sirayet ettiği belirlenmiştir. Bunun yanı sıra gerek binanın fiziki konumu, gerek bayram nedeni ile sokakta ki araçların sorunlu park halleri ve gerekse çevrede bulunan vatandaşların engellemeleri nedeni bir takım zorluklar yaşayan ekiplerimiz, toplam 15 personel ile profesyonel müdahalelerini gerçekleştirerek yangını kısa sürede kontrol altına almışlardır.

Yangının kontrol altına alınmasının ardından yapılan incelemede ise maalesef 2 çocuğumuzun cansız bedenine ulaşılmıştır.

İtfaiye Daire Başkanlığı’mızın gerek ilimizde gerek yurt içinde birçok vakada başarı ile görev yapan tecrübeli ekipleri Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sağladığı tüm imkanlar ile gece-gündüz demeden vatandaşlarımızın imdadına koşmaya devam edecektir. Saygılarımızla.”

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder