Hazine ve Maliye Bakanı Nebati Tarsus’a geldi


 TARSUS-HABER- Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati dün Tarsus’a geldi. Nebati, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenen Bakan Nebati, “ Sen fon yöneticilerinin en alt kademedeki kişilerle görüşürken, biz patronları ile CEO’larıyla görüştük” dedi.

Seçim bölgesi olan  Tarsus’ta bir dizi etkinliklere katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, partisinin önünde halka açık toplantı yaptı.

Bakan Nebati, “Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Dün bir televizyon programında Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 300 milyar dolar getireceğim söylemine cevap verdim. Ya sen Londra’ya gittiğinde bir lokantada oturup fon yöneticisinin en alt kademesindeki insanlarla görüşüp, fotoğraf verirken, Türkiye Cumhuriyetini temsil eden yerli ve milli Hazine ve Maliye Bakanı Londra Büyükelçiliğinde 45 trilyon dolara hükmeden yöneticilerin patronları ile CEO’ları ile toplantı yaptı. Ama o toplantılarda ‘emredesiniz’, ‘siz bilirsin, ne isterseniz vereceğiz’ demedik. Ne dedik biliyor musun, biz 85 milyon insanın temsilcisi, Türkiye Cumhuriyet Hazine ve Maliye Bakanı, Türkiye’nin lideri Recep Tayyip Erdoğan ve milletini arkasına gelmiş olarak, burada yerli bir şekilde sizlere Türkiye ile işbirliği yapın diye geldik. Beyefendi bugün ne cevap vermiş biliyor musun bizim diyor çok ünlü uluslararası ekonomistler mi varken bu adama kim bakar. Bu adama millet bakar millet, senin gibi İngiliz pasaportuyla IMF teslim olan dışarıdakilere hazır olda duran, onlara ne istiyorsunuz yapacağım diyenlerle değil, Bu millet ne isterse onu yapar diyen birisi olduğumuz için millet bizi seviyor, sen kimsin ya. Diplomalı ama bu diplomanı sahibi milli, bu diplomamı sahibinin kıblesi Mekke, bu diplomalı Hazine ve Maliye Bakanını kıblegahı Kudüs, bu diplomanın sahibi baktığı yer dünyanın merkezi olan İstanbul’dan Mekke’ye Kudüs’e Arakan’a Suriye’deki kardeşlerine bakan, Türkiye’deki tüm vatandaşlara eşit gören, hayat boyunca ötekileştirmeyen Hazine ve Maliye Bakanı. sen kimsin ya, beni İngiliz vatandaşı bir maliyeci ile karşılaştıracaksın, sen kim oluyorsun da Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanını hor göreceksin hadi ordan. Utanmadan sıkılmadan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanını İngiliz pasaportlu bir adamla eşleştiriyorsun. Öyleki o toplantıya davet edecek gücü bulamıyor. Çünkü efendileri ona diyor ki Amerikanda oturuyor, video konferansla emirleri ve talimatları veriyor. Bizde diyor ki tek vatan, tek bayrak, tek devlet, tek millet ve iriyiz, diriyiz hep beraber Türkiye diyoruz. Sen kiminle uğraştığını bilmiyorsun şu gördüğün adam Recep Tayyip Erdoğan’la 30 yıldır aynı yolda yürüyor. Sen ne biliyorsun bu ülkenin başkanı, Cumhurbaşkanımız,Genel Başkanımızı benim yol arkadaşıyım yol. Bu gurur bize yeter ama sen ahhh bunlar var ya bunların hayatı ötekileştirmeyle geçer, bunların hayatları fırsat bulduklarında başörtüyle uğraşmakta geçer, bakın ya cami açılışına gitmeye başlamışlar, siz değil miydiniz Ayasoyfa’yı açtırmayacağız, siz değil miydiniz Taksim’de cami yaptırmayacağız diyenler. Bari dürüst olun. Camiye gitmeyi bilmiyorsan, gitmeyi bilmiyorum desene..’’ dedi

0 Yorumlar

Yorum Gönder