‘Çocuk Şarkıları Etkinliği’nde minikler ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.


MERSİN-HABER- Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağanı olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Mersin’de kutlanmaya başladı. Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, birbirinden güzelçocuk şarkıları ile düzenlediği ‘Çocuk Şarkıları Etkinliği’nde minikler ve ailelerine keyifli anlar yaşattı.

 

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Kent Orkestrası Bandosu, düzenlediği mini konserle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu başlattı. Kültür Park içerisinde yer alan Amfi Tiyatro’da gerçekleşen ‘Çocuk Şarkıları Etkinliği’nde çocuklar, bando tarafından çalınan şarkılara anne-babaları ile dans ederek eşlik ettiler.

 

Kent Orkestrası Bando Şefi Ali Özgen Erkoç, 23 Nisan haftasından dolayı çocuklara erkenden böyle bir eğlence, böyle bir müzikal şenlik vermeyi planladıklarını belirterek,“Etkinliklerimiz 23 Nisan haftası boyunca ve sonrasında da devam edecek” dedi.

 

Erkoç: “Amacımız çocuklarımızın moral ve motivasyonunu sağlamak”

 

Deprem bölgesinden kentimize gelen misafir çocuklara da etkinlikler düzenleneceğini belirten Erkoç,“Şu anda zaten kaldıkları yerler belirleniyor. Hemen akabinde onlara da müzikal anlamda, eğlence anlamında bir moral motivasyon desteği sunmayı planlıyoruz.Bütün amacımız, aslında çocuklarımızın moral ve motivasyonunu sağlamak, insanları olabildiğince eğlendirmek” diye konuştu.

 

Ertuğ Arslan: “Mersin sanatla ve müzikle iç içe bir şehir olmaya başladı”

 

Düzenlenen etkinliklerden çok memnun olduklarını söyleyen Ertuğ Arslan isimli vatandaş,“Buraya ailemizle birlikte geldik. Çocuklar için böyle bir şey yapılması çok hoşumuza gitti. Mersin hem sanatla,hem müzikle içiçe bir şehir olmaya başladı. Bu yüzden organizasyonu hazırlayanlara teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Doğa Tunçdemir: “Gelmeseydik evde oturup sıkılacaktım”

 

Kent Orkestrası Bandosu’nun çaldığı şarkılarla doyasıya eğlenen Doğa Tunçdemir isimli çocuk ise yaşadığı mutluluğu,“Burada dans edip şarkılar söylüyorum. Gelmeseydik evde oturup sıkılacaktım. Çok güzel bir hediye, teşekkürler” sözleriyle ifade etti.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder