Tarsuslu Tarihçi- Yazar Hikmet Öz, Atatürk ve Çanakkale'yi anlattı




 TARSUS-HABER- Çanakkale Zaferi'nin 108'nci Yılı ve Atatürk'ün Tarsus'a gelişinin 100'ncü yılı Tarsus Kent Konseyi'nde düzenlenen panelde anıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Tarsus Şubesi, Eğitim-İş, Tarsader ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nce ortaklaşa düzenlenen panel, Şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. ADD Tarsus Şubesi Başkanı Gökhan Arkan'ın konuşmasının ardından Tarsuslu Tarihçi- Yazar Hikmet ÖZ, fotoğraflar ve belgeler eşliğinde Atatürk'ün Tarsus'a geliş hikayesini anlattı. ÖZ, Atatürk'ün eşi Latife Hanım ile birlikte 17 Mart'ta Tarsus'a uğradığını, ardından da Mersin'e gittiğini, ancak Mersin'de kalmayarak yeniden Tarsus'a döndüğünü ifade ederek, burada geçirdiği zaman ve ziyaretiyle ilgili detaylı bilgiler aktardı.

Panelde daha sonra Çanakkale ile ilgili şiirler seslendirildi.

Çanakkale Savaşlarının Atatürk komutasında ülkenin ve milletin kaderini değiştirdiğini söyleyen Eğitimci Celal KAYIR ise savaşın dönüm noktaları ve yaşanan olaylarla ilgili bilgiler verdi.

KAYIR, gönüllü olarak cepheye koşan ve şehit olan yüzbinlerce vatan evladının görevlerini yapmış olmanın huzuru ile o topraklarda yattığını belirtti. Tarsuslu Tarihçi- Yazar Hikmet ÖZ, fotoğraflar ve belgeler eşliğinde Atatürk'ün Tarsus'a geliş hikayesini anlattı.

0 Yorumlar

Yorum Gönder